ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο Κρίτων Αρσένης, το πετρέλαιο, τα πολιτικά κήτη…


 
Διαβάζω τη  δήλωση που έκανε ο  Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- και πρώην υφυπουργός αρμόδιος για την Ενέργεια- κ. Γιάννης Μανιάτης,  ύστερα  από   ερώτηση που κατέθεσε στο ευρωκοινοβούλιο  ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Κρίτων Αρσένης. Η ερώτηση αφορούσε  την διακινδύνευση των θαλασσίων κητών από τις σεισμικές έρευνες, που έχουν  στόχο  την χαρτογράφηση  κοιτασμάτων πετρελαίου….
 

Λέει ο Μανιάτης :
 

''Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών''…
 

Προφανώς, το επίσημο  ΠΑΣΟΚ ενοχλείται από  οτιδήποτε   μπαίνει μπροστά στον «πωλητικό» του δρόμο, προφανώς  δεν έχει καθόλου τσίπα για να το παίζει δάσκαλος  εκεί που  πιάστηκε να διδάσκει και να μην κρατάει το δικό του λόγο,  προφανώς έχει κηρύξει τις «πρασινάδες» της πρώτης παπανδρεϊκής περιόδου ανυπόστατες…. Αλλά όλα αυτά απέχουν πολύ  από το  πολιτικό γιαούρτωμα, που γίνεται με τη δήλωση Μανιάτη εναντίον Αρσένη…. 

Τι έλεγε όμως η ερώτηση  του Αρσένη  προς το Ευρωκοινοβούλιο;  


«……Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη συμφωνία ACCOBAMS να έχει επαρκή αριθμό παρατηρητών κητωδών στα πλοία που θα κάνουν σεισμικές έρευνες. Όμως από ό,τι φαίνεται στο νορβηγικό πλοίο θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες.

Επειδή αυτό δε γίνεται, αναμένεται να μην υπάρχουν παρατηρητές κητωδών σε υπηρεσία κατά μεγάλα διαστήματα κάθε ημέρα, κατά τα οποία οι έρευνες θα είναι ανεξέλεγκτες ως προς τις επιπτώσεις τους στα κητώδη. Αντί για δύο, οι παρατηρητές θα πρέπει να γίνουν το λιγότερο 7, ώστε κάθε στιγμή να βρίσκονται σε βάρδια 2 οπτικοί και 1 ακουστικός. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει άμεσα την αύξηση των παρατηρητών δημιουργώντας άλλωστε έτσι τουλάχιστον 5 ακόμη θέσεις εργασίας».
 
Μάλιστα, αυτά τα τρομερά, εξτρεμιστικά, προδοτικά και  υπονομευτικά ,  έλεγε η ερώτηση του νεαρού ευρωβουλευτή  

 

ΥΓ. Εν όψει, μια φωτογραφία σκατών σε κεντρική θέση της πολιτικής σκηνής…..ε, συγνώμη, ήθελα να πω σε κεντρική θέση της Αθήνας….