ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η “μαφία των βιολογικών” & οι δύο Ελλάδες….


 

Σε Δελτίο Τύπου της «Αγροπεριβαλλοντικής Ομάδας Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδας» δίνεται μια ηχηρή απάντηση στους συστηματικούς διαδοσίες αρνητικών πληροφοριών – και γενικότερα υποστηρικτών της  φασίζουσας ιδεολογίας που εκπροσωπείται συνηθέστατα από τη φράση : «Όλοι τα ίδια σκατά είναι…»

Ιδού η θέση της Αγροπεριβαλλοντικής Ομάδας :

«Τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για την εξάρθρωση κυκλώματος που εξέδιδε ψεύτικες βεβαιώσεις Βιολογικής καλλιέργειας & για “μαϊμού βιολογικά προϊόντα”.

Η φημολογία δυσφημεί την όλη προσπάθεια που γίνεται από τους πραγματικούς βιοκαλλιεργητές της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι με την πολυετή παραγωγική παρουσία τους, έχουν καθιερώσει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους, στην Ελληνική & ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Έχουν επιτύχει ώστε τα Βιολογικά Οπωροκηπευτικά που παράγονται στην Δυτική Ελλάδα, να πωλούνται στις σημαντικότερες αγορές της Κεντρικής & Βόρειας Ευρώπης. ΄

Έχουν επιτύχει ώστε κατά την τελευταία 10ετία να πραγματοποιείται μία συνεχή αύξηση των εξαγωγών της χώρας μας σε βιολογικά οπωροκηπευτικά , το75%-80% των οποίων προέρχεται από την παραγωγή των βιοκαλλιεργητών της Δυτικής Ελλάδας.

Στην χώρα μας υπάρχουν “Δύο Ελλάδες”.

- Η Ελλάδα που αγωνίζεται να παράγει Ανταγωνιστικά Προϊόντα, και

- Η Ελλάδα της “Ρεμούλας” της “Ελάχιστης Προσπάθειας” &

των “Επιδοτήσεων Χωρίς Καμία Παραγωγή”

Το Όραμα μας & η καθημερινή Παραγωγική Πρακτική μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας κατατάσσει στην πρώτη Ελλάδα.

Κανείς από τους εμπλεκόμενους στο “κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών” ΔΕΝ παρήγαγε Βιολογικά Προϊόντα. Οι περισσότεροι ίσως και να μην παρήγαγαν κανένα προϊόν. Χρησιμοποιούσαν την ένταξη τους στο πρόγραμμα επιδοτήσεων της Βιολογικής Γεωργίας για την είσπραξη μίας ακόμη επιδότησης, από τις πολλές  που δίνονται -  χωρίς κανένα αναπτυξιακό & παραγωγικό σχεδιασμό - από το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας μας, στους αγρότες για να “μην παράγουν κανένα προϊόν”.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το “κύκλωμα” ΔΕΝ παρήγαγε “μαϊμού βιολογικά προϊόντα”. Πλαστά Πιστοποιητικά έφτιαχνε, για λήψη “μαϊμού” επιδοτήσεων.


 
Γεράσιμος Καραντινός

Πρόεδρος Δ.Σ.

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
Γεωπόνος