ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΘΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ


Όλη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=713881
δεν είναι προφανώς αναγνώσιμη από το ευρύ (ή ενδεχομένως και από το «στενό» ) κοινό - 8569 λέξεις γαρ…Όμως μπορεί να είναι αναγνώσιμη μια ανθολόγηση των πιο γλαφυρών προτάσεων, που εξαπόλυσε εναντίον  αλλοδαπής και εγχώριας τρόϊκας…..

Ως ανθολογητής εκτίμησα ιδιαίτερα τη κατάληξη της ομιλίας του με την ενσωμάτωση   μιας κουβέντας του Διονυσίου Σολωμού, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στον μεγάλο αρχιτέκτονα και στοχαστή Άρη Κωνσταντινίδη:

«Με λογισμό και μʼ όνειρο..... θα βγάλουμε την Ελλάδα από τη μεγάλη νύχτα της…..»

Αλλά   και πολλά άλλα  σημεία  ήταν άξια υπογράμμισης :   

ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ απευθύνει πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα.


 Ήρθα να σας μιλήσω για τη δυνατότητα να βγούμε και να σταθούμε σε ένα μετα-τροϊκανό ξέφωτο
Ο πρωθυπουργός ήρθε εδώ το περασμένο Σάββατο και δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για την κραυγαλέα διάσταση ανάμεσα σε όσα πέρσι υποσχέθηκε ως αξιωματική αντιπολίτευση και όσα φέτος κάνει ως κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ήρθε στη Θεσσαλονίκη και δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τη βαλκανική πολιτική της κυβέρνησής του.


Πριν από μια εβδομάδα, εμφανίσθηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη, σαν τον κλέφτη, για δύο μόνο ώρες, ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός προκειμένου να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ. Απέφυγε αυτό εδώ το βήμα. Απέφυγε και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής. Φυγομάχησε εντός της χώρας, όπως φυγομάχησε και εκτός. Γιατί γνωρίζει ότι υπεραμύνεται του πιο επώδυνου πακέτου περικοπών και λιτότητας στη μεταπολεμική Ιστορία του τόπου.


Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο, επεδίωκε την επιστροφή της χώρας στη δραχμή; Όταν ο κ. Κουβέλης καταψήφιζε και το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο, ήθελε κι αυτός την επιστροφή στη δραχμή;

Στόχος τους είναι να βαθύνουν τη λιτότητα και, με πειραματόζωο την Ελλάδα, να μετατρέψουν σιγά- σιγά όλο τον ευρωπαϊκό Νότο σε Ειδική Οικονομική Ζώνη

ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κινείται εκτός ευρωπαϊκού πολιτικού χρόνου. Φαντασιώνεται, σαν άλλος Δον Κιχώτης, μάχες με αόρατους εχθρούς στο εσωτερικό της χώρας.


Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑΕΚΜ Κασσάνδρα. Την οποία ο ίδιος υποτίθεται πως έχει ήδη διαψεύσει. Αν κάποιον έχει διαψεύσει ο κ. Σαμαράς είναι τον ίδιο του τον εαυτό.


Τη διετία 2010-2012, το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος υποχώρησε θεαματικά. Κατά, περίπου, οκτώ ποσοστιαίες μονάδες. Ακόμη πιο θεαματικά, όμως, υποχώρησε η Ελλάδα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ: Από την 67η θέση το 2007 και την 90η πέρσι, βρέθηκε στην 96η θέση, ανάμεσα σε 144 χώρες,
 

το Μνημόνιο δεν απέτυχε. Το Μνημόνιο πέτυχε. Γιατί από την αρχή ο ανομολόγητος, πραγματικός στόχος του ήταν ο αρνητικός παραδειγματισμός των λαών της Ευρώπης

η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να καταθέσει ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τον διαχειριστικό έλεγχο στις επιτροπές διοργανώσεις αθλητικών γεγονότων παγκόσμιας εμβέλειας όπως αυτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 1997» και των «Special Olympics -Αθήνα 2011».

ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ζήτησε από τη Βουλή να διερευνήσει με εξεταστική επιτροπή τη διαδρομή από την «ισχυρή Ελλάδα» του κ. Σημίτη στη «γονατισμένη Ελλάδα» του κ. Παπανδρέου. 

δεσμευόμαστε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία της χώρας, που σήμερα η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση την οδηγεί σε ελεύθερη πτώση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι η επιλογή της οικονομικής, κοινωνικής και γεωπολιτικής ασφάλειας και σταθερότητας. 

Θα διεκδικήσουμε  τη συμφωνημένη αναστολή στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Καθώς, επίσης, και τη διαγραφή σημαντικού μέρους από το υπόλοιπο και την αποπληρωμή του με ρήτρα ανάπτυξης 

 ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα επαναφέρει και την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο. Γιατί μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγεται το ότι: αντί να δανείζουν οι τράπεζες τους πολίτες, δανείζουν οι πολίτες τους τραπεζίτες.


στόχος μας είναι η επέκταση και η ποιοτική αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής. Με την ανάπτυξη των βιολογικών καλλιεργειών και κτηνοτροφιών, αλλά και όλου του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος


προτεραιότητα στην ποιοτική γεωργία (ποιοτικά, παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα) και ολική απαγόρευση γενετικά τροποποιημένων

 απαράδεκτο το μοντέλο που στηρίζεται σε ξενοδοχειακά μεγαθήρια και τουριστικές κατοικίες σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Ένα μοντέλο «all inclusive», που αποκόπτει τους τουρίστες από τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο μιας νέας ολιστικής προσέγγισης, θα συνδεθεί ο τουρισμός με τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. 

 οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο οικολογικός μετασχηματισμός συνιστούν, πρώτα και πάνω απʼ όλα, μια κοινωνική διεργασία και ανάγκη.

το μέλλον του κατασκευαστικού τομέα, και ειδικότερα της οικοδομής, εντοπίζεται περισσότερο σε ποιοτικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτήρια και κατοικίες με γνώμονα την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της αειφόρου ανάπτυξης, της γήρανσης του πληθυσμού κ.λπ. Τα οφέλη από τον συγκεκριμένο στρατηγικό προσανατολισμό είναι πολυάριθμα και εντοπίζονται μεταξύ άλλων στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
ΥΓ. Εν όψει, φωτοσύνθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Δημήτρη Τσουμπλέκα με τίτλο : "Διαφανής Δημοκρατία"