ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Παράταση θητείας των δημοτικών και περιφερειακών αρχών;


 



Εξω-φρενικό, αλλά πραγματικό έστω και στη σφαίρα των υποθέσεων και των φημολογιών :
Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Τμήματος Αυτοδιοίκησης του Συνασπισμού», υπάρχει το τελευταίο διάστημα « μια φιλολογία για την παράταση της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών (Δήμων και περιφερειών) που λήγει τον Ιούνιο 2014, για 1 ή 1,5 χρόνο»…..

Φυσικά θα πει κανείς ότι με την εξαχρείωση και αποσάθρωση των ΟΤΑ, και 10 ή 15 χρόνια να παραταθεί η θητεία των εκλεγμένων  εκπροσώπων , πάλι δεν πρόκειται να βγει τίποτε ή να προκύψει κάποια επικινδυνότητα για το «βαθύ κράτος»… Σωστά, αλλά η πρόθεση αυτή είναι και ένα δείγμα του «μνημονιόπνευστου» ξεχαρβαλώματος κάθε νομιμότητας, που επιτρέπει σε κάποιους να «οραματίζονται» το οτιδήποτε τους βολεύει….

Λέει η ανακοίνωση του τμήματος αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ :

«Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας  σε μια τέτοια ρύθμιση.

Πιστεύουμε ότι δε νομιμοποιείται η οποιαδήποτε πλειοψηφία της βουλής να παρατείνει ή να μειώνει θητείες οργάνων όπως οι ΟΤΑ, που έχουν εκλεγεί με υποχρεωτική, καθολική ψηφοφορία, για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Μια τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε θεσμικό πραξικόπημα με πολιτικές προεκτάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν και παραμένει:

·      η τετραετής θητεία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών,

·      η διεξαγωγή των εκλογών  με το σύστημα της απλής αναλογικής,

·      οι εκλογές για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχών να διεξάγονται χωρίς να συμπίπτουν με άλλες εκλογές  (βουλευτικές – ευρωεκλογές)

 ΥΓ. Εν όψει, το ξεχαρβάλωμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης  μετά τη γνωστή πρωτοβουλία του κ.Καμίνη. Και σ’ ανώτερα, κύριε Δήμαρχε….