ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σκοπός της ζωής μας δεν είναι η χαμέρπεια




 Σε αυτό το στίχο του Ανδρέα Εμπειρίκου παρέπεμπε  ο  χθεσινοβραδινός λόγος του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια :  Λόγος μεστός από νοήματα, πρόκληση και πρόσκληση  στον μεγάλο  αλλά μέχρι στιγμής ακάλυπτο ή παραγκωνισμένο  χώρο   του πατριωτισμού   και της  ευρείας, κοινωνικής Αριστεράς. Χώρο που στέκεται   σε κριτική εγρήγορση και ορθώνεται πλέον   μπροστά στην επέλαση της μαύρης  προπαγάνδας – αλλά και της  «μαυρειδερής» :   Δηλονότι αυτής που αρπάζεται από το  «κάτι» και το  «κάποτε», το ενδεχομένως μεγάλο αλλά πάντως λιλιπούτειο σε σχέση με την απειλούμενη μπανανιοποίηση της χώρας, για να επιληφθεί  της τιμωρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ….   

Ενώ  οι «συνιστώσες» του ΔΝΤ, των γερμανικών Financial Times, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Τζήμερου, των Καραμανλικών,των νεοδημοκρατών ακροδεξιάς εσοδείας,   των Ευρωπαίων  φροντιστών  της γερμανικής τάξης πραγμάτων, των οικολογούντων υπό την  επιτροπεία του Κον Μπεντίτ , συγκλίνουν στην προώθηση της  βλακώδους  «σωτηριο-λογίας»  που εξυπηρετεί το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο,   ενώ παρουσιάζεται ως  ante portas η  μεταστροφή    της Τρόϊκας  συναρτήσει και  των διαπραγματευτικών ικανοτήτων του κ. Σαμαρά(!),  οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ-EKM εγκαλούνται για την όποια  διαφορετικότητα εξωτερίκευσαν ή εξωτερικεύουν …

Σε όλα αυτά απαντάμε :   Εδώ και τώρα η μάχη, εδώ και τώρα  το όχι  στα μνημόνια ! Για να πάρουν τα όνειρα των αγανακτισμένων εκδίκηση !    Για επιβίωση και  εθνική  αξιοπρέπεια !