ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Π. Ψωμιάδης, ο Σ. Λεουτσάκος , και η σφαγή των Τούρκων από τους Πόντιους….



Σε μια εκπομπή του EXTRA 3 με τον Άκη Παυλόπουλο, παρακολουθώ την επίθεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη   εναντίον του Στάθη Λεουτσάκου (ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά με διάφορα εθνικά θέματα. Όπου και  μαθαίνω το εξής καταπληκτικό : Ότι γνωστό  άτομο  ,  που αρθρογράφησε προ έτους  στην εφημερίδα ΑΥΓΗ  με θέμα το ιστορικό επεισόδιο της γενοκτονίας των Ποντίων και σχεδόν  δικαιολόγησε  τη στάση  των Τούρκων επικαλούμενος τις επιθέσεις  εναντίον τους, έδωσε πρόσφατα, με βάση αυτό το υλικό,  συνέντευξη  σε τουρκική εφημερίδα !

Φυσικά ο Στάθης Λεουτσάκος παρέπεμψε τον Ψωμιάδη στη στάση του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ και στη παρουσία διακεκριμένων στελεχών του στις πρόσφατες εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων… Κι ακόμη υπενθύμισε στον Ψωμιάδη τα σούρτα-φέρτα της ΝΔ επί του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων -  από την «εθνικώς αδιάλλακτη» στάση του Σαμαρά  το 1993  ως τη σημερινή  δειλή αποδοχή  της γεωγραφικής ονομασίας…

Η συζήτηση των δυο είχε τα γνωστά «εξπρές» χαρακτηριστικά  των προεκλογικών αντιπαραθέσεων, όμως αν ο διάλογος έπαιρνε κάποια χρονική  διάσταση, θα άξιζε να ερωτηθεί ο κ. Ψωμιάδης για την προ ετών αρθρογραφία του Νεοδημοκράτη  κ. Τάκη Μίχα σχετικά με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον οποίο  χαρακτήρισε «σφαγέα των λαών» : Δεσμεύτηκε τότε η ΝΔ από τις απόψεις  του κ.Μίχα;  Και φυσικά ο κ. Ψωμιάδης   θα άξιζε να ερωτηθεί και να υποχρεωθεί να απαντήσει για τις χρόνιες, Μητσοτακικές-Μπακογιαννικές θέσεις για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου,  που απηχούν   τις διαθέσεις της τουρκικής πλευράς και είναι  άσχετες  με οποιεσδήποτε διεθνείς θεσμίσεις.

Στη πολιτική τα κόμματα δικαιούνται να προβαίνουν σε αναθεωρήσεις απόψεων, και το ίδιο ισχύει και για τα άτομα. Σε διαρκή αναθεώρηση  εκτίθεται επίσης και η ιστορία – όμως αυτή η αναθεώρηση δεν μπορεί να είναι «του ποδαριού», ούτε μπορεί να υπηρετεί το «θεαθήναι» και «ακουσθήναι»  όποιου θέλει σώνει και καλά να ακούγεται  . Οι πολιτικοί Ηρόστρατοι  που πυρπολούν την ιστορική  αλήθεια για να αντλήσουν αναγνωρισιμότητα και διασημότητα, δεν έχουν θέση στα πλαίσια της ευρείας Αριστεράς…..