ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Η ανατροπή της πολιτικής κοινωνικού ολοκαυτώματος και ένα αυτογκόλ


  

Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει στο ΠΟΝΤΙΚΙ (5.4.12) στο πλαίσιο μιας έρευνας «Η Αριστερά μπροστά στις κάλπες» :  

                                                                   

 "Εδώ και δυο χρόνια η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πρότυπο πειραματικό εργαστήρι κοινωνικής μηχανικής της Τρόικας. Για  τη σύνθεση του κατάλληλου «μίγματος»  πολιτικών μόνιμης λιτότητας και βίαιης «υποτίμησης» της ζωής των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεσματικής χειραγώγησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας των κοινωνιών της. Για να συντελεστεί, εν μέσω κρίσης,  μια πρωτοφανής στην ιστορία αναδιανομή αξίας: Από τους «κάτω»  στους «πάνω». Από όλες τις σφαίρες της οικονομίας προς τις χρηματοπιστωτικές «αγορές». Από τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες της ευρωπεριφέρειας προς τις ισχυρότερες, ιδιαίτερα τη Γερμανία. Κι ενώ η ακολουθούμενη πολιτική, με τη στήριξη  του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. κι’  ενός αστερισμού μικρότερων κομμάτων, εξακολουθεί να εμφανίζεται ως «μονόδρομος», το κεντρικό προς απάντηση ερώτημα είναι: Μπορεί ν΄ ανατραπεί αυτή η πολιτική; "



Ως εδώ η Βαλαβάνη τα λέει πολύ καλά. Κι ακόμη τα λέει καλύτερα όταν υποστηρίζει πως  

«κανένα κόμμα της Αριστεράς, όσο και με όποια συνθήματα και να απευθύνεται στο λαό αναζητώντας την προνομιακή στήριξη του, δεν είναι σε θέση να απελευθερώσει την αναγκαία κοινωνική δυναμική από μόνο του…. στο ύψος ενός τέτοιου καθήκοντος μπορεί να αρθεί μόνο το πιο πλατύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων - με τις συνασπισμένες δυνάμεις της Αριστεράς στον πυρήνα του.» 

Όμως στη συνέχεια, θα αποφανθεί  ότι  

«Το πιθανότερο είναι ότι  αυτές (οι εκλογές) θα «νομιμοποιήσουν» οριακά τη σημερινή πολιτική μέσω ενός δικομματικού συνασπισμού, που θα είναι μειοψηφία στο λαό και πλειοψηφία στη Βουλή»….. 

Έχω τη  γνώμη ότι ο λαός , εκτός από τη ΜΕΓΑΛΗ ενότητα και το ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ  που θα υπερβαίνει σαφώς τα όρια της κλασικής  Αριστεράς , έχει ανάγκη από μια νέα δυναμική με στόχο την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ – και ουδόλως μπορεί να παρηγορηθεί από την μελλοντική ύψωση της αριστερόστροφης  κλάψας στο τετράγωνο….

Αυτή η ανάγκη του λαού – εργαζόμενου, άνεργου, μικρομεσαίου και  πανταχόθεν βαλλόμενου – δεν υπηρετείται από  οποιεσδήποτε  προβλέψεις της  συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος! Τα σενάρια μιας αξιοπρεπούς ήττας είναι αυτογκόλ άνευ νοήματος ! Ο λαός απαιτεί : Μπείτε στο γήπεδο και νικήστε ! Τίποτα λιγότερο !