ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

«Συμβόλαιο τιμής» του Καμμένου με 11 φορείς




Όποιος καεί από το χυλό του   Σαμαρά, φυσάει και το  γιαούρτι του Καμμένου…Για μήνες είχαμε συνηθίσει  την «επαναδιαπραγμάτευση» του Σαμαρά, ακούγαμε και ξανακούγαμε τη θέση του για επανεξέταση των σχέσεων πιστωτών-οφειλετών στα πλαίσια της  Ευρωπαϊκής Ένωσης…Και κάποιοι αναρωτιόντουσαν : Γιατί δε θα μπορούσε ένας δεξιός gentleman  να υπερασπιστεί τη χώρα του και να την απεμπλέξει από μια λεόντιο συμφωνία;  Γιατί δε θα μπορούσε  να κάνει ό,τι έκανε  και ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, που δεξιός-ξεδεξιός κατάφερε να προβάλει  κάποιες αντιστάσεις στο ΔΝΤ, σε αντίθεση με το σοσιαλ-ρετάλι  που διαδέχθηκε στην έξουσία ;

Και όμως, τα πράγματα πήραν τη τροπή που πήραν. Και ο  Σαμαράς  βούλιαξε  τη συντηρητική  παράταξη, όχι "αύτανδρη" μεν , αλλά οπωσδήποτε με τρωμένη  την αξιοπιστία της..... Και η  «επαναδιαπραγμάτευσή» του έγινε τόσο κακόφημη, όσο τα «λεφτά υπάρχουν» του παπανδρέου.
Τώρα ο Πάνος Καμμένος κατεβαίνει στις εκλογές υποσχόμενος αταλάντευτη θέση στην υπόθεση του Μνημονίου.  Και μάλιστα υπογράφοντας «Συμβόλαιο τιμής» με τους εκπροσώπους 11   συλλογικοτήτων,  που συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα του ελληνικού λαού στην πλατεία Συντάγματος και σε όλη την Ελλάδα .
Στο συμβόλαιο τιμής τονίζεται ότι
"ο κοινός σκοπός είναι να ενωθούν όλες οι Πατριωτικές Αντιμνημονιακές Αντιστασιακές δυνάμεις που αγωνίζονται για την Σωτηρία της Πατρίδας μας, με αίσθημα ευθύνης και αγάπης γι' αυτήν ,προτάσσοντας όλα όσα μας ενώνουν, ώστε με την συμπαράταξη, μέσω των επερχόμενων εθνικών εκλογών, να έχουν τη δύναμη να επιβάλουν τις καλύτερες εθνικές λύσεις».

Το «Συμβόλαιο» είναι επί πλέον και μια δήλωση προσχώρησης των 11 στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος εν είδει αντιπαροχής βεβαιώνει ότι « δεν θα συνεργαστεί ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά, είτε εντός Βουλής είτε εκτός Βουλής, με κανένα μνημονιακό πολιτικό κόμμα ή σχηματισμό ή μεμονωμένο βουλευτή που ψήφισε τα μνημόνια ή τους εφαρμοστικούς τους νόμους ή έχει θέσεις υπέρ αυτών".
Ένθερμη λίαν η δήλωσις του Καμμένου – μακάρι να την τηρήσει στο ακέραιο.  Οι αγορεύσεις του στη Βουλή και η εξωκοινοβουλευτική του παρουσία είναι αρκετά πειστικές, ενώ  και ο αγώνας του για τη δικαστική εξιχνίαση υποθέσεων του παπανδρεϊκού περιβάλλοντος δεν είναι αμελητέος….  


ΥΓ

Το «Συμβόλαιο τιμής» υπογράφουν  οι εξής συλλογικότητες:

Σπίθα Νέας Πεντέλης,Πεντέλης,Μελισσίων (εκπρόσωπος Γιώργος Αλαϊάδης)

Σπίθα Αγώνα Ελληνικού (εκπρόσωπος Κώστας Δούκας)

Λακωνική Αγωγή (εκπρόσωπος Σωκράτης Χριστοδουλάρης)

Ομάδα Θεσσαλονίκης (εκπρόσωπος Κώστας Σαμαράκος)

Ένωση των Ελλήνων (εκπρόσωπος Κίμωνας Μακρής)

Δίκτυο Άμεσης Δημοκρατίας Ανδριών-Δ.Α.Δ.Α (εκπρόσωπος Σταύρος Βιδάλης)

Αγανακτισμένοι-Αποφασισμένοι (υπέγραψε ως μέλος ο Μηνάς Μαλάκος)

Άμεση Δημοκρατία (Κίνημα,εκπρόσωπος Αλέξανδρος Κοντος)

Σπίθα Αποκορώνου-Χανίων (εκπρόσωπος Παντελής Καπαρουδάκης)

Σπίθα 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης (εκπρόσωπος Δημήτρης Μικρόπουλος)

Λαϊκή Συνέλευση Παλαιού Φαλήρου (Εκπρόσωποι Γιώργος Σεμερτζιάν,Ιωάννα Κοκκίνου)