ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΜΥΡΙΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ….




Έχουν αρχίσει να χαμογελούν, μεταξύ τους και προς τα έξω…Οι έχοντες στοιχειώδεις γνώσεις Πολιτικής Ψυχολογίας τούς οσμίζονται εκ του μακρόθεν : Όλα αυτά τα χαμόγελα, όλη αυτή η νεογέννητη ευφορία, τα «καλά λόγια» που έχουν αρχίσει να λέγονται για μια «παραπτωματική»  χώρα και μάλιστα σε (χρονική) απόσταση αναπνοής από τις προγενέστερες κινδυνολογίες, πείθουν ότι ετοιμάζουν το μεγάλο γιουρούσι για την άλωση της λαϊκής ψήφου. Η μεγάλη επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη : Ο  Βενιζέλος βγαίνει και λέει ότι  «η Ελλάδα είχε καιρό να ακούσει καλά λόγια και σήμερα άκουσε καλό λόγο». Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρεται  στην εκπλήρωση των 100 προαπαιτούμενων δράσεων που είχαν ζητηθεί από την Αθήνα, ο επίτροπος Ολι Ρεν μιλάει  για ικανοποιητική πρόοδο προς την εκπλήρωση των όρων δανειοδότησης, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, τονίζει ότι αυτά που ζητήθηκαν έχουν υλοποιηθεί. Ακόμη και ο «σκληρός» Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει  λόγο για μία θεμελιωδώς θετική απόφαση από  την Ελλάδα  !!.




Το ίδιο, εκλογικό μήνυμα, εκπέμπει και η επίθεση Σαμαρά εναντίον της Αριστεράς : Διαβλέποντας ότι η πατριωτική και αντιμνημονιακή Αριστερά μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για πατριώτες και δημοκράτες του παραδοσιακού δεξιού χώρου -  συνειδητούς ψηφοφόρους, πολιτευόμενους ή εν ενεργεία πολιτικούς -   ο Σαμαράς έφερε στην επιφάνεια ακόμη και ζητήματα της αρμοδιότητας της ιστορικής επιστήμης….Μόνο που δεν μίλησε για την πολιτική της Τρίτης Διεθνούς και του Δημητρώφ….



Τώρα λοιπόν όλοι τους  τρέχουν, σχεδόν σαν να άκουσαν τον πυροβολισμό του Γερμανού  αφέ(ν)τη : Να προλάβουν να κάνουν τις εκλογές  σε κατάσταση «πολιτικής καταστολής», με τις ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς  υποβαθμισμένες, να  πάρουν την έγκρισή του και μετά να  διαπραγματευτούν το Μνημόνιο του Ιουνίου και τις νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, πρόνοιας….

  ΠΗΓΗ Φωτογραφίας : Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ