ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ




Χρειαζόμαστε και χρειάζονται όλοι, Άγγλοι – Γάλλοι- Πορτογάλοι, ένα νέο φιλελληνισμό.  Γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να προστατέψουν εαυτούς και αλλήλους.

Η χώρα μας έζησε καταστροφές και καταστροφές, μα μόνο αυτή τη συγκυρία  ζει μια πρωτόγνωρη καταστροφή  - δηλαδή χωρίς πόλεμο. Ταυτόχρονα ζει ένα πρωτόγνωρο  δωσιλογισμό, μέσα από τη σύγκλιση και σύμπραξη μιας λούμπεν χρηματιστικής ολιγαρχίας και μιας  αριστερόχροης και προοδευτικοφανούς  διανόησης. Η  «προδοσία κάποιων  διανοουμένων», για την οποία γράφονταν τόσα πολλά προ ετών, είναι εδώ. Εδώ επίσης είναι η  ζωή  των μισών και βάλε Ελλήνων, που μοιάζει με άσχημο όνειρο :  Η  ζωή που σε αντίθεση με τις υπαγορεύσεις του μεταφυσικού άγχους,  τους κάνει να αναρωτιώνται   αν υπάρχει ζωή πριν από το θάνατο….

Ευτυχώς όμως στον ορίζοντα φαίνεται κάτι. Πυκνώνουν την παρουσία τους οι δυνάμεις που βλέπουν  τη χώρα μας ως προκεχωρημένο φυλάκιο, υφιστάμενο  την επίθεση του νεοφιλελεύθερου φασισμού. Ο απόδημος Ελληνισμός κινητοποιείται, οι Κύπριοι αδελφοί μας αναπτύσσουν δίκτυο αλληλεγγύης για πολιτική και υλική υποστήριξη. Στη Γαλλία υπάρχουν πολίτες που ζητούν την ελληνική υπηκοότητα σε ένδειξη συμπαράστασης !  Η Νάντια Βαλαβάνη καταθέτει τη μαρτυρία της για τους  Αριστερούς Γερμανούς,  που διαδήλωσαν με κεντρικό σύνθημα ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ…Και τώρα έρχεται η περίπτωση των Άγγλων, βουλευτών και διαπρεπών ακτιβιστών, 33 τον αριθμό και  με επικεφαλής τον Τόνυ Μπεν , που με επιστολή τους στην εφημερίδα Guardian υποστηρίζουν  ότι οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να υποχρεωθούν να πληρώσουν μια κρίση για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι. Και που προειδοποιούν ότι η πολιτική των πιστωτών προς την Ελλάδα θα ακολουθήσει και στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία…

Στο Παρίσι ο υποψήφιος του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελενσόν, διαδήλωσε επικεφαλής 500 ατόμων μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδος, στην λεωφόρο Ιενά.Και η Εβά Ζολί, υποψήφια των Γάλλων Οικολόγων στις προεδρικές εκλογές,  δηλώνει πως θα έλθει στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τη δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Η αλληλεγγύη  είναι όπλο των λαών. Να την καλλιεργήσουμε λοιπόν συστηματικά  – ξεριζώνοντας τα «ζιζάνια» των άτοπων και άκαιρων διαχωρισμών, της μισαλλοδοξίας  και των παραγοντισμών …