ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαδί……

Το κατάλαβαν τελικά και κάποιοι  Οικολόγοι Πράσινοι,  πως η κυβέρνηση απεργάζεται  τον όλεθρο του ελληνικού λαού προς όφελος των τραπεζών…Κατάλαβαν πως όσο ακολουθούν πολιτική ουδετερότητας ή  σύγκρισης της (ασύγκριτης) μνημονιακής αθλιότητας με τις πρακτικές των προηγουμένων κυβερνήσεων, άλλο τόσο θα εμφανίζονται σαν πολιτικό ΟΥΦΟ ….Με δεδομένο μάλιστα ότι «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτουν τα δημοσκοπικά ποσοστά», αναμένεται όλο και περισσότεροι από τους ΟΠ   να ερμηνεύσουν σωστά το  μίζερο 1,9%, που πλέον  τους δίνουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις….. 

Aπό τους ανθρώπους που καταλαβαίνουν  ο Γιώργος Βλοντάκης, άνθρωπος με μακρόχρονη προσφορά στην οικολογία και διακριτός από τους τυχοδιώκτες που έχουν προσεγγίσει το χώρο κάνοντας  «μπαμ» με τον ξύλινο λόγο τους, εκφράζει  αγωνιστικό πνεύμα έναντι του κοινωνικού τσουνάμι που διατρέχει τη χώρα. Ακολουθεί πρόσφατο  κείμενό του -  χωρίς μασημένα λόγια  ή επιτηδευμένες  εκφράσεις - που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο 


«Κάθε μέρα που περνά με την κυβέρνηση Παπαδήμου,  καταστρέφει τη χώρα και το μέλλον μας.  Τόσο με τις συμφωνίες που υπογράφονται σωρηδόν και μας "σώζουν" για ...πολλοστή φορά - άσχετα άν πετάγονται στα σκουπίδια και το σύνταγμα και η δημοκρατία και  η εθνική κυριαρχία-,
όσο και με την καθημερινή διοίκηση-διαχείριση, που παραμένει καταστροφική και γίνεται όλο και χειρότερη.
Όσο πιό γρήγορα ανατραπεί αυτή η κατάσταση,  τόσο το καλύτερο. Και επειδή ένας δρόμος -μάλλον πιό απλός-
είναι οι εκλογές, είναι καλό  να "μαδήσει" ακόμα η ισχυρή πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση.
Με δεδομένο το γεγονός της ψήφισης πολλών εφαρμοστικών νόμων, πρέπει να εντείνουμε την πίεση στους βουλευτές  που στηρίζουν ακόμα τον Παπαδήμο.
Και πιστεύω πως εντείνεται  η πίεση όχι τόσο με "ανοιχτά" γράμματα και δημόσιες εκκλήσεις, αλλά κυρίως με προσωπική πίεση και πίεση στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Με το επιχείρημα πως έχουν καταστρέψει τη χώρα με την ψήφο τους, πως οι ίδιοι  και οι οικογένειές τους θα είναι δακτυλοδεικτούμενοι  για τις επόμενες δεκαετίες.
Ας περισώσουν τώρα ό,τι μπορούν απο τη χαμένη τους υπόληψη, αρνούμενοι να ψηφίσουν κι άλλα αίσχη και παύοντας να υποστηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σε μιά-δυό περιπτώσεις στο Ηράκλειο φαίνεται πως λειτούργησε έτσι.
Καλό θα είναι να γίνει αυτό σε όλη την Ελλάδα .
Επίσης: Ευρωβουλευτές και στελέχη της αυτοδιοίκησης του  ΠΑΣΟΚ και  της ΝΔ "κάνουν την πάπια", μια και
την κατακραυγή την τρώνε κυρίως οι βουλευτές. Να μην τους αφήνουμε στο απυρόβλητο. Να πάρουν θέση.
»

ΥΓ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Υπενθυμίζω τη περίπτωση του Υπουργού Γεωργίας Ροντούλη, που καταψήφισε τα πρόσφατα μέτρα επικαλούμενος τις ανάγκες των 4 παιδιών του....Ή τον Παναγιώτη Κουρουπλή, που επίσης ακροάστηκε τη φωνή των παιδιών του -  που ήθελαν να είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους.... 
Τ