ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Από την πρώτη στιγμή της κατάληψης(10.2.12), δεκάδες ρεθεμνιώτες κάθε ηλικίας μαζί με φοιτητές των Πανεπιστημιακών σχολών του Ρεθύμνου παραμένουν στο Δημαρχείο ή προσέρχονται καθημερινά για να συμμετάσχουν , να πάρουν μέρος στις συζητήσεις και στις γενικές συνελεύσεις. 
Οι πολίτες διακηρύττουν την απόφαση να αντιταχθούν στο ξεπούλημα της χώρας , να αντιταχθούν στην μεθοδευόμενη διάλυση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, να αντισταθούν στην κοινωνική αποδιοργάνωση και στην εξαθλίωση.  

Το Δημαρχείο  έχει  πλέον αναδειχθεί σε σύμβολο της αποφασιστικότητας των πολιτών  για την ανατροπή των πολιτικών που επιβάλλει το μνημόνιο.  

Σημειώνουν σε   Δελτίο Τύπου οι καταληψίες: 

«Από την Κυριακή 12/2 τίποτα δεν είναι το ίδιο.  Ήταν η αρχή για τις  επόμενες «κολασμένες εβδομάδες» οπότε και θα επιχειρήσουν να οριστικοποιήσουν τη διάλυση των ζωών μας. Απέναντι στη σφοδρότατη επίθεση που δεχόμαστε, ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι η δυναμική απάντηση. Την παρούσα στιγμή η απάντηση αυτή εκδηλώνεται με την κατάληψη του Δημαρχείου από την Παρασκευή 10/2 , που  λειτουργεί σαν κέντρο αγώνα. Πραγματοποιείται από εργαζομένους, ανέργους, επισφαλώς εργαζομένους, συνταξιούχους, φοιτητές , δηλαδή από όλους εμάς που πληττόμαστε και δοκιμαζόμαστε καθημερινά από την πολιτική της εξαθλίωσής μας.

……Είμαστε στο δημαρχείο, ένα κατεξοχήν δημόσιο-διοικητικό κτίριο, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρουμε βασικούς κρατικούς μηχανισμούς, αναγκάζοντας τους  καταπιεστές  να μας ακούσουν. Μέσα από αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες, όπως  η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, θέτουμε τις βάσεις για τη μεταξύ μας επικοινωνία και το χτίσιμο μιας κοινωνίας που θα εξασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων που πραγματοποιούνται στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα .

·       Κάθε βράδυ στις 8oo μμ γίνεται ανοιχτή συνέλευση.

·       Για τις επείγουσες περιπτώσεις λειτουργεί το ληξιαρχείο, το πρωτόκολλο και το δημοτολόγιο.

·       Η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλεί τους πολίτες του Ρεθύμνου να συνδράμουν στη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για τους αστέγους και απόρους της πόλης. Το υλικό θα μαζεύεται στο χώρο του Δημαρχείου.

·       Τέλος, από το χώρο «ΝΑΚΛΙ» μεταφέρθηκε στο χώρο του Δημαρχείου, η πρωτοβουλία του α’ βάθμιου συντονιστικού σωματίων και  πολιτών Ενάντια στα χαράτσια.

Στα πλαίσια της δράσης μας οργανώνουμε τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

·         την Παρασκευή 17/2 στις 8:00 μμ καλούμε όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τους πολίτες της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Τα μνημόνια και η επίδραση τους στην καθημερινότητα και τη ζωή μας στο Ρέθυμνο».

·         Το Σάββατο 18/2, στις 6μμ πραγματοποιείται εκδήλωση "Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις ΑΠΕ: το πολύμπριζο Κρήτη" για το κρίσιμο ζήτημα που αφορά στη σχεδιαζόμενη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις συνέπειές της στο οικονομικό και φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !