ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Γιορτή της Άνοιξης στο Γύθειο

Διάλεξαν τη Κυριακή που μας έρχεται, 4 Μαρτίου, για να οργανώσουν τη πρώτη γιορτή σπόρων στην Πελοπόννησο…
Η πρώτη Κυριακή του Μάρτη, «φυτευτή μήνα», θα συγκεντρώσει καλλιεργητές από πολλούς νομούς, θα φέρει σε επαφή ανθρώπους, θα προσφέρει αλληλοενημέρωση για τις καλλιέργειες, θα προκαλέσει μια μεγάλη διακίνηση  σπόρων -  από όλους για όλους….
Η κοινωνική πρωτοβουλία  αναλαμβάνει να κάνει όσα δεν κάνει το κράτος-ληστής :Δηλαδή προστατεύει το πολύτιμο γενετικό υλικό της χώρας, σώζει παραδοσιακές ποικιλίες, αφήνει ανοιχτό το δρόμο για βελτιώσεις φυτών με ήπιες μεθόδους. 

Ακούγοντας στο μάλλον φαταούλικο όνομα  «γιορτή της άνοιξης», η συνάντηση με αφορμή και αφετηρία τους σπόρους θα γίνει  στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου, με ελεύθερη είσοδο.  

 Πληροφορίες παρέχει η (κατ΄επιλογήν) αγρότισα (και όχι μόνο…) Μάτα Φωτοπούλου, στο  69.7374.8587 manisborder@gmail.com

ΥΓ.

Υπενθυμίζω ότι η ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε της Βενετίας του 2010, με «Εθνικούς Επιτρόπους» τους Φοίβη Γιαννίση και Ζήση Κοτιώνη, είχε τίτλο «ΚΙΒΩΤΟΣ : Παλαιοί σπόροι για νέες καλλιέργειες». Η παρατραβηγμένη, αλλά όχι και άστοχη ιδέα μιας αρχιτεκτονικής  που βλαστάνει σε τελική ανάλυση από τους σπόρους, προκάλεσε ένα εντυπωσιακό τόμο με ιδέες και εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό….Δεδομένων των βλέψεων του αγροβιομηχανικού συμπλέγματος για έλεγχο και εμπορία των γενετικών αποθεμάτων του πλανήτη, εγώ θα ονομάτιζα αυτό το τόμο : «Τους σπόρους και τα μάτια μας»….