ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ



Λέγαμε παλιά «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», τώρα ήλθε  καιρός να «κόψουμε κάτι» και ν’ αλλάξουμε κι αυτό  το γνωμικό: Να λέμε από δω και πέρα, «Τα λόγια (γενικώς) είναι φτώχεια»…

Γιατί πλέον δεν  χρειαζόμαστε άλλα λόγια, αλλά  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Χρειαζόμαστε κάτι σαν το 1909,  ένα μέτωπο λαού, στρατού, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δικαστών, αστυνομικών, Εκκλησίας, φοιτητών, μαθητών, προσκόπων, κοινωνικών κινημάτων, όλων των Δημοκρατικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων :  Με στόχο την άμεση ανατροπή του Παπαδήμιου και το ξωπέταγμα της Τρόϊκας από τη χώρα.

Διαβάζω  στο Facebook τους στίχους του άγνωστου σε μένα Δημήτρη  Ρόδη, από την Πάτρα :

«Aμα Tα Πάρω, θα Πάρω Φόρα
θα Σας Ρημάξω Στις Κλοτσιές Στην Ανηφόρα
Αμα Τα Πάρω, Δε θα Μπορέσουν
Δυο Διμοιρίες Από Μ.Α.Τ. Να Με Βολέψουν»

Και σκέπτομαι : Πόσα ακόμη πρέπει να σου πάρουν ρε φίλε  για να «τα πάρεις»;



Ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ κ. Σπύρος Γαληνός, δηλώνει (ΕΡΑ Αιγαίου, 8.2.2012) ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει με τη ψήφο του την παράδοση και κατοχή της χώρας από τους δανειστές. Λέει ο ίδιος : «Χανόμαστε στα πολλά μικρά ναι, ενώ ήρθε η ώρα για το μεγάλο όχι» …

Χωρίς αμφιβολία, η δήλωσή του είναι υπέροχη. Εγώ θα συμπλήρωνα λέγοντας, ότι δεν χρειαζόμαστε μεγάλους ήρωες αλλά πολλούς μικρούς ηρωϊσμούς, για να στείλουμε στο διάολο τα νηφάλια καθάρματα που μας δυναστεύουν. Αλλά επειδή πρέπει να περισσεύει και κάποια δουλειά για τους μεγάλους ήρωες, πιστεύω ότι οι Θοδωράκης και Γλέζος, αντί να αναλώνουν την ενέργειά τους κάνοντας  εκκλήσεις για μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και για σούπερ συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα,  θα μπορούσαν να αφήσουν αυτή τη δουλειά για άλλους και να επισκεφθούν τον Σαμαρά – ως τον πλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του νέου μνημονίου – και να τον καλέσουν να συνταχθεί με το λαό, με την ιστορία, με το ίδιο το  πολιτικό του μέλλον : Εάν δεν θέλει να καταντήσει  κάποτε εικονικός  πρωθυπουργός  - και μάλιστα σε μια τριτοκλασάτη χώρα….. 

Ανάλογες κινήσεις θα μπορούσαν να κάνουν προς τον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο Επικρατείας, το ΓΕΕΘΑ, τις αρχές κάθε είδους. Όσο για την αριστερωσύνη κάποιων που θα ενοχληθεί, ουδέν σχόλιον : Η ιστορία έχει παραδώσει μαθήματα στα «φροντιστήριά» της, ας τα παρακολουθούσαν..
YΓ. Η φωτογραφία από τον(ην) Λευκίμη, του ΣΥΡΙΖΑ, αγνώστων λοιπών στοιχείων....