ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

H αβάσταχτη ελαφρότητα των πρωτοχρονιάτικων μηνυμάτων…



Ποιος σοβαρός άνθρωπος έπαιρνε  στα σοβαρά τα πρωτοχρονιάτικα  μηνύματα των πολιτικών του κατεστημένου ; Τα μηνύματα αυτά έβριθαν από τους γνωστούς «κοινούς τόπους» («ειρήνη», «ευτυχία», «χρόνια πολλά» κλπ) και σπανίως κατέθεταν μια πρωτότυπη πολιτική άποψη, κι αυτή υπό μορφή υπαινιγμού. Από όσα γνωρίζω,  η μόνη εξαίρεση από την άποψη της πρωτοτυπίας  παρατηρήθηκε στη (Δυτική τότε)Γερμανία  το 1986 επί Καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ : Ο  οποίος και εκφώνησε  το μήνυμα της προηγούμενης χρονιάς(!), ίσως εκ παραδρομής ή διότι  οι συνεργάτες του βαρέθηκαν να γράψουν κάτι νέο ή διότι έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος να αποκλίνουν από τα καθιερωμένα…



Στην Ελλάδα του 2012 που εναγωνίως περιμένει τα νέα πλήγματα κατά του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής, τα πράγματα ήταν επόμενο να έλθουν τα –πάνω-κάτω και  τα πρωτοχρονιάτικα διαγγέλματα  να αναλύονται για να ανακαλυφθούν τα όποια  παράπλευρα μηνύματα, πέρα από τις  συμβατικές ευχές.

Ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος μίλησε για «συλλογική προσπάθεια», «για να μην μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία» - εμείς διαβάσαμε ότι ζήτησε  τη συνενοχή κάποιων και τη συναποβλάκωση των υπολοίπων….Ο Παπανδρέου άρπαξε την ευκαιρία για να πλέξει της μωρίας του το εγκώμιον υποστηρίζοντας ότι «καταφέραμε να στεκόμαστε όρθιοι» και ότι  «όλοι μαζί» γίναμε «σοφότεροι» και  αποκτήσαμε «προσωπική και συλλογική αυτογνωσία». Ενορχηστρωμένος και ο κ.  Πρόεδρος της Δημοκρατίας καυτηρίασε τις βολές του Τύπου εναντίον του  κ. Παπαδήμου – λες και είναι  η φάτσα του  Πρωθυπουργού που προκαλεί την απαρέσκεια της κοινωνίας και όχι τα δολοφονικά μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει για να αυγατάνει τον αριθμό των νεόφτωχων πάνω κι από τα 3 εκατομμύρια, που διαπιστώνει  η ΕΛΣΤΑΤ !



«Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι», λέει η παροιμία. Εδώ πρώτα αλείφουν τον κόσμο με λάδι και μετά τον προωθούν στο  κρεματόριο των Μνημονίων.


Για τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα γράφει η Σοφία Βούλτεψη («Μας απειλούν με συσίτια ! Οι  άνανδροι !) στο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου