ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ DELENDA EST



Ο Κάτων ο Πρεσβύτερος ή Τιμητής (censor)  για πολύ καιρό ξεκινούσε τους λόγους του στη Ρωμαϊκή  Σύγκλητο με το γνωμικό ή σύνθημα ή -όπως – αλλιώς- θέλετε- πέστε- το -   Carthago delenda est” :Ήγουν, «Η Καρχηδόνα  πρέπει να καταστραφεί»…Σήμερα δεν υπάρχει ο Έλληνας Κάτων που θα έθετε «στα ίσα» και πρωταρχικά  ,  το ζήτημα της διάλυσης  της εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης, που με πράξεις  και παραλείψεις  προκάλεσε  καταστροφή στην οικονομία , στην κοινωνία και στη διεθνή πολιτική θέση της χώρας: Και μάλιστα τη μεγαλύτερη από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους…..

Και ναι μεν  υπάρχουν τα γκάλοπ, που κατεβάζουν το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση, όμως υπάρχει και το ιστορικό προηγούμενο του 1989, όταν ο τόπος βοούσε από την κατακραυγή εναντίον   του και το περιοδικό Time κυκλοφορούσε με εξώφυλλο   The looting of Greece («Η λεηλασία της Ελλάδας»)  . Τότε το ΠΑΣΟΚ άκουσε μύρια όσα, καταγγέλθηκε ως υπαίτιο του φαινομένου Κοσκωτά, υπέστη δριμεία κριτική, πλην  όμως άντεξε,  μάζεψε ένα εξωφρενικό  40% στις εκλογές του Φθινοπώρου του  ίδιου χρόνου και συμμετείχε στην κυβέρνηση Ζολώτα.

 Για πολύ καιρό ο «δυσφημισμός»  «βρώμικο 1989»(το αντίθετο του «ευφημισμός»….) λειτουργούσε  ως εμβολιασμός της συγκεκριμένης παράταξης απέναντι στα όποια «αντισώματα» επιχειρούσαν  την αποδόμησή  της. Το ΠΑΣΟΚ τότε απεδείχθη «εφτάψυχο» σαν γάτα, γιατί ήταν ένα συγκρότημα συμφερόντων και προσδοκιών. Όμως σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά : Σήμερα το κόμμα αυτό πρωτοστατεί στην επιβολή της  δικτατορίας του ΔΝΤ και στην καταστρατήγηση του Συντάγματος.  Γι αυτό πλέον  δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα «σκάνδαλο», υψηλού κόστους αλλά εν πάση περιπτώσει «σκάνδαλο» :    Εδώ μιλάμε για  εσχάτη προδοσία, που καλεί  οποιαδήποτε Αρχή  ή οποιοδήποτε πολίτη να βγει στο κλαρί και να ασκήσει τα δικαιώματα που του παρέχει  το άρθρο 120 του Συντάγματος…

Έχω τη γνώμη ότι ο κ. Γιανναράς κάτι πήγε να υπαινιχθεί  από τις στήλες της «Καθημερινής» (22.1.2012) για την υποχρέωση κάποιων εντεταλμένων αρχών απέναντι στη χώρα. Είπε στο άρθρο του :

«Kαμία αντίδραση ούτε από τις ηγεσίες των Eνόπλων Δυνάμεων, των κυρίως

 εντεταλμένων να προασπίζουν, με ετοιμότητα αυτοθυσίας, την εθνική κυριαρχία.

 Kαμία αντίδραση από τους ηγήτορες της Δικαιοσύνης, εντεταλμένους να

 αγρυπνούν για την μη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων. Kαμία,

 ούτε υποψία αντίδρασης από τους θεσμικά κορυφαίους του «πνευματικού

 κόσμου»: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Aκαδημίας

 Aθηνών, κάποιους πρυτάνεις πανεπιστημίων, κάποιους εξέχοντες

 διπλωμάτες. Kανένα δημόσιο ψέλλισμα διαμαρτυρίας από επιστημονικό

 σωματείο, τουλάχιστον των νομικών ή των δασκάλων».                               
Πιστεύω ότι ο Γιανναράς αδίκησε πολλούς από αυτούς  που αντέδρασαν ως τώρα: Γιατί αντιδράσεις υπήρξαν, έστω και αν  δεν είχαν την «κρίσιμη μάζα» για να αλλάξουν την κατάσταση. Έστω και εάν  δεν ενορχηστρώνονταν με την πάλη των πατριωτικών και αριστερών δυνάμεων, για να μεγιστοποιήσουν την ισχύ και το αποτέλεσμά τους. Γι αυτό κινδυνεύουμε αύριο να βρεθούμε σε μια χώρα πλήρως κατεστραμμένη και πουλημένη, χωρίς η ικανοποίηση της διάλυσης  του ΠΑΣΟΚ να μπορεί να αποσβέσει  τη θλίψη μας…