ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ…..



Le mani sulla cita – «τα χέρια πάνω από την πόλη» - ήταν ο τίτλος ενός ιταλικού νεορεαλιστικού φιλμ της δεκαετίας του 60, που έδειχνε την άρρητη και αόρατη  κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου σε μια πόλη … Στην εποχή της πληροφορικής τα χέρια έχουν υψωθεί «ανεπαισθήτως» πάνω από το διαδίκτυο, απειλώντας με ένα νέο και  μίζερο διαδικτυακό καθεστώς  …..

Τον Νοέμβριο του 2011, σε μια ανάρτηση με τίτλο «ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ;» http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2011/11/blog-post_1130.html

, είχα  ενημερωθεί- και- με- τη- σειρά- μου- ενημερώσει για το εγχείρημα  ελέγχου του αμερικανικού και τελικά του παγκόσμιου διαδικτύου,  μέσω μιας πρότασης που είχε τεθεί στο αμερικανικό κογκρέσσο. Στο εγχείρημα αυτό αντιστεκόταν το AVAAZ , μια οργάνωση με μεγάλη θητεία στην διεθνή υπεράσπιση δικαιωμάτων και ελευθεριών , που ενημέρωνε τους πάντες και  συνέλεγε υπογραφές διαμαρτυρίας από όλο τον πλανήτη στο  http://www.avaaz.org/en/save_the_internet/?vl

 Δυο μήνες μετά  την ενημέρωση του ελληνικού κοινού από την AVAAZ  και μερικές ημέρες πριν από την ιστορική αναγγελία της ίδρυσης του ελληνικού «Κόμματος των Πειρατών», που θα επιλύσει τα καυτά ψηφιακά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και εν τινι μέτρω θα διεκδικήσει ψήφους από τα  ομοούσια κόμματα, οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν να οργανώσουν εκδήλωση εναντίον της απόπειρας ποδηγέτησης  του διαδικτύου….

Λένε οι ΟΠ :

«Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ βρίσκεται προς ψήφιση ο νόμος Stop Online Piracy Act (SOPA) που αν υιοθετηθεί, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για ένα ελεύθερο και ανοικτό διαδίκτυο. Το γεγονός ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες φιλοξενούνται σε servers που βρίσκονται στις ΗΠΑ καθιστά παγκόσμιες τις συνέπειες από την ψήφιση του νόμου αυτού. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Amelia Andersdotter, νεαρή Ευρωβουλευτής του Σουηδικού Πειρατικού Κόμματος που συμμετέχει στην Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα μιλήσουν επίσης οι: - Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος, Εκπροσωπος του ελληνικου δικτυου DLN - Ανδρέας Βασιλείου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και  Ιωακείμ Βράβας»….

Καλή η παρέμβαση και η ενημέρωση και η εκδήλωση -  έστω και αν αυτή η τελευταία λάβει χώραν (20 Ιανουαρίου, ώρα 7μμ) εις το γνωστόν ορμητήριον και ιδεολογικόν άντρον  των καπνοφρόνων, την  BOOZE COOPERATIVA …. Εξ άλλου εκλογές έρχονται, και με δεδομένο το  συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα  των καπνιστών να ψηφίζουν (άκουσον –άκουσον !), δεν αποκλείεται και η είσπραξις κάποιων καπνιστικών ψήφων….

Όμως μαζί με όλα αυτά τα ευχάριστα ή/και ευτράπελα,  ήλθε και κάτι που  μου στάθηκε στο λαιμό – δηλαδή  το τελευταίο μέρος της ανακοίνωσης των ΟΠ που αναφερόταν στο  ότι «η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του απερχόμενου ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου»….

 Άκου ρε φίλε μου, «αιγίδα»…. Τι μπαναλιτέ, τι παραγοντισμός ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου