ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αλκυονίδες Ημέρες για τον Εθελοντισμό...

OK, εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε εκκαθαρίσεις, όμως ελλείψει αυτών ας βολευθούμε με καθαρισμούς…….

Η Ορνιθολογική Εταιρεία - για 6η συνεχόμενη χρονιά -  διοργανώνει  το διήμερο εθελοντισμού «Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» στις  21 και 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρες 11.00 με 14.00 στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών και με την υποστήριξη του Φορέα του Πάρκου, έχει δε  σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού και την κάλυψη των αναγκών του Πάρκου.(Σημ. Οικονικής : το οποίο  είναι καταπληκτικό, γι αυτό και χάνουν όσοι δεν το έχουν επισκεφτεί  !)

Οι ενέργειες της Ορνιθολογικής θα αφορούν : 

          - καθαρισμούς λιμνών και περιβάλλοντος χώρου

          - φυτεύσεις μικρού αριθμού δέντρων και περιποίηση φυτών

          - συντήρηση εγκαταστάσεων 

Ανάλογη εκδήλωση θα γίνει και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρες 11.00 – 14.00, στη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι με τη συμμετοχή τοπικής ομάδας εθελοντών και μαθητικών περιβαλλοντικών ομάδων. Οι «Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» στο Μεσολόγγι θα συμπεριλάβουν καθαρισμό στην περιοχή των ιαματικών λουτρών Αγίας Τριάδος στο δρόμο προς Τουρλίδα, καθώς και στην περιοχή «Αλμυράκι» στην είσοδο του δρόμου που χωρίζει την Ανατολική από τη Δυτική Κλείσοβα. Η εκδήλωση θα συμπεριλάβει και παρατήρηση πουλιών στη λιμνοθάλασσα. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο της Ορνιθολογικής στο Πάρκο: Τηλ. / Fax: 210 23 16 977, e mail: park@ornithologiki.gr

Μια άλλη δράση εθελοντικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε από τον ΣΠΑΥ(Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάδειξης Υμηττού) με τη συμμετοχή του Προέδρου του Νίκου Χαρδαλιά και αρκετών ακόμη πολιτών και εκπροσώπων παρατάξεων - όπως η ξανθιά κυρία της φωτογραφίας που μου διαφεύγει το όνομά της....Στόχος της δράσης ήταν η αναδάσωση και χώρος της ήταν τα σύνορα της Ηλιούπολης - που με ευαισθητοποιούν σφόδρα, ως Ηλιουπολίτη της διασποράς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου