ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κόμμα ΚΑΠΗ : Είμαι 80αρης, σας γ@μώ τα γηροκομεία….


 
«Τον χειμώνα ετούτο – άμα τον πηδήσαμε – γι άλλα δέκα χρόνια – άϊντε καθαρίσαμε» - έλεγε ο Σαββόπουλος στο γνωστό τραγούδι. Ο στίχος μου φαίνεται πολύ αισιόδοξος για να είναι πιθανή η εκπλήρωσή του.. Αλλά πιο γκα-γκάν μου φαίνεται  η επόμενη στροφή του άσματος: «Κόμμα και ρετσίνα – κι άσματα επινίκεια – είμαι δεκαεξάρης – σας γ@μώ τα Λύκεια» . Ερώτηση κρίσεως : Σε μια συγκυρία ανατροπών όπως αυτή που διανύουμε, τι άλλο θα μπορούσε νοηματικά να ταιριάζει στο πνεύμα του Σαββόπουλου, πέρα από τον στίχο «Είμαι 80άρης, σας γ@μώ τα γηροκομεία»;

Έχω την ταπεινή γνώμη : Απολύτως ουδέν.

Και να που η κοινωνία αναλαμβάνει να ενσαρκώσει το ανατρεπτικό πνεύμα, με τη πρωτοβουλία ενός κόμματος ΚΑΠΗ.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία του ιστότοπου
τα περήφανα γηρατειά ξεσηκώνονται , με βασικό επαναστατικό πυρήνα το ΚΑΠΗ Νέου Κόσμου- γνωστής συνοικίας των Αθηνών, που σε βάζει στο πειρασμό να την  αναφέρεις στην προκειμένη περίπτωση ως «Άλλο» Κόσμο….

Το κίνημα των ΚΑΠΗ εκπροσωπεί ο  75/χρονος Τ.ΒΛ. , που  χρησιμοποιεί το επαναστατικό ψευδώνυμο  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ…

Δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Σπάρτακος :

Έχουμε άλλα κολπάκια που θα πελαγώσουν την φτιαχτή λησταρχική ξενόδουλη εξουσία του Παπαδήμιου και της τριαδικής κομματικής συμμορίας που τον στηρίζει... Στο στόχαστρό μας φυσικά , μαζί με τους αλήτες πολιτικούς, είναι και η αλητεία των μεγάλων επιχειρηματιών ..που σήμερα λουφάζουν!.. Οι οικογένειές τους θα έχουν τα μαντάτα μας!.

ΟΙ Δημογεροντίες, οι Γερουσίες κ.λπ. ανέκαθεν ήσαν στην πρωτοκαθεδρία των δημοσίων… από αρχαιότητας.Ουδείς, μπορούσε να πορευτεί , αν προηγουμένως, δεν συμβουλεύονταν τους γέροντες και γερόντισσες! Σήμερα; Τι σήμερα; Πετάτε, ΡΕ, τους γέροντες σε ΚΑΠΗ, σε γηροκομεία και προσεύχεστε νυχθημερόν να απαλλαγείτε από το τομάρι τους… !ΒΡΕ ΟΥΣΤ!

Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Οι γέροντες των ΚΑΠΗ (με πολλές και σπουδαίες προσωπικότητες στις τάξεις τους) ..θα δώσουν την λύση, με πρωτοβουλίες … που θα τρίβετε τα τσιμπλιάρικα μάτια σας....Εμείς δεν σας γεννήσαμε;… Ξέρουμε άριστα την τσίμπλα σας!»



Δυο παρατηρήσεις επί των απόψεων του κ. Σπάρτακου, τον οποίο, ως  νεό – γερος(δηλαδή νεωστί γέρος), θα μπορούσα να προσφωνήσω ως «συνάδελφο» :

1.Οι δημογεροντίες και οι γερουσίες είχαν αναμφισβήτητη αξία, αλλά μέχρι την έλευση της εποχής του διαδικτύου, που απαξιώνει ως ένα βαθμό τη ζωντανή πείρα....

2. Η γνώση της τσίμπλας των μεν δεν ισοφαρίζεται από  τις πάνες ακράτειας των δε. Κοντολογίς, εδώ ισχύει το αξίωμα : Καλύτερα τσιμπλιασμένος παρά χεσμένος….

ΥΓ.Το τηλέφωνο και τα λοιπά στοιχεία της πρωτοβουλίας βρίσκονται στον προαναφερθέντα ιστότοπο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου