ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

TΟΥΡΚΙΚΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ;




Όταν ο κ. Μεσούτ Γκιλμάζ ομολογεί την εμπρηστική  δράση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εναντίον των ελληνικών δασών στη δεκαετία του 90,  αυτό προφανώς δεν πρόκειται να ανεβάσει τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό της  γειτονικής  χώρας….. Ή  με άλλα λόγια:  Όσο ο Κύρο Γκληγκόρωφ, πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων, έγινε δημοφιλής με την επίθεσή του εναντίον των μύθων της μη ελληνικής «μακεδονικότητας» που ενδημούσαν στη χώρα του, άλλο τόσο και ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας θα γίνει αρεστός στη πλειοψηφία της τουρκικής κοινής γνώμης….Πάντως η περίπτωση και των δυο Βαλκάνιων πολιτικών προσφέρει ένα μήνυμα στους σκεπτόμενους πολίτες  της δικής μας χώρας  : Μήνυμα περί της  πιθανότητας  ύπαρξης  και «εκείθεν» κάποιων ανθρώπων, που μπορούν να μη θυσιάζουν την αλήθεια στις σκοπιμότητες….

Το θέμα όμως δεν κλείνει εδώ για την περίπτωση Μεσούτ Γιλμάζ , λαμβανομένου υπόψη του κυνισμού με τον οποίο εκφράζεται η τουρκική πολιτική :  Όταν ακόμη και πρόσφατα Τούρκοι παράγοντες υποστήριζαν ότι η γενοκτονία των Αρμενίων αποτέλεσε ένα είδος  θεμιτής  άμυνας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…. Όταν πριν λίγο καιρό ο εν αποστρατεία  στρατιωτικός  Αρίφ Ντογάν,  κατηγορούμενος στη δίκη για την «Εργκένεγκον» (γνωστή στρατιωτική συνωμοσία εναντίον του κοσμικού κράτους….) κατέθεσε ως τεκμήριο πατριωτισμού το ότι πήρε (μετρημένα…) τα κεφάλια 78 Κούρδων(!!!!)…Όταν ο Τούρκος Ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς παραδέχθηκε  τον Ιανουάριο του 2009 ότι σκότωσε το 1974  με τα ίδια του τα χέρια 10 Ελληνοκύπριους !


Εύχομαι ολόψυχα η ομολογία του Μεσούτ Γκιλμάζ να είναι ταυτόχρονα και δήλωση  καταγγελίας των συγκεκριμένων  μεθόδων  υπονόμευσης  του ελληνικού λαού. Να μην είναι μια ακόμη εξωτερίκευση κυνισμού σε μια χώρα,  που έχει διαπρέψει σε αυτό το είδος των εξωτερικεύσεων….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου