ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις….






Έχω υπόψη μου εκτιμήσεις της Λιάνας Κανέλη  και της Αλέκας Παπαρήγα, για την πιθανότητα  πολεμικών επεισοδίων  στην παρούσα συγκυρία, λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και της όξυνσης των ανταγωνισμών…Έχω υπόψη και την εαυτάρα μου (ο αυτοσαρκασμός ποτέ δεν βλάπτει…) που αναφέρθηκε (περιοδικό ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ και εφημερίδα ΕΠΟΧΗ) στην ιστορική σχέση υφέσεων και διαδικασιών εξόδου από την ύφεση, με την αύξηση των εξοπλισμών και τη διεξαγωγή πολέμων….

Ως εδώ δεν υπάρχει καμιά σοφία και τίποτε το καινοφανές : Το νέο αρχίζει από ένα άρθρο του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου στο ΠΑΡΟΝ της 27.11.2011, που αναφέρεται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Γράφει ο Παπαγιαννόπουλος :

«Για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας ανέρχεται στα 720.000 άτομα.
Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολιτοφύλακες, που επιστρατεύονται από τον τοπικό πληθυσμό στην ανατολική Τουρκία και πολεμούν στο πλευρό του στρατού κατά των Κούρδων ανταρτών.
Δεν συμπεριλαμβάνεται επίσης η Αστυνομία, που είναι παραστρατιωτικό σώμα. Αντιθέτως συνυπολογίζεται η Χωροφυλακή, επισήμως επίσης παραστρατιωτικό σώμα, το οποίο όμως εντάσσεται απ΄ ευθείας στο οργανόγραμμα και στην ιεραρχία των ενόπλων δυνάμεων, όπως και η Ακτοφυλακή».

Αν τώρα σε όλα αυτά του Γ.Παπαγιαννόπουλου και των υπολοίπων συνεκτιμήσουμε και όσα έθεσε στην Κομισιόν με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος , περί της διάθεσης των «δόσεων σωτηρίας» προς την Ελλάδα για την αγορά γερμανικών όπλων, http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2011/11/blog-post_9458.html  

το όλο σενάριο αναδιατυπώνεται ως ακολούθως :

Οι Τούρκοι κάνουν στρατό υπέρογκων διαστάσεων, οι Γερμανοί μας θέτουν εμμέσως αλλά σαφώς το πρόβλημα της εθνικής μας άμυνας, εμείς αγοράζουμε τα γερμανικά όπλα, η Ελλάδα υπερχρεώνεται ακόμη περισσότερο και ως τοιούτη αποδυναμώνεται, οι Τούρκοι μπαίνουν στον πειρασμό να αυξήσουν  τον στρατό τους («γιατί εδώ η υπόθεση έχει ψωμί»), και πάει λέγοντας. Φαύλος κύκλος δηλαδή - ή Γόρδιος δεσμός, αν θέλουμε μια πιο αισιόδοξη διατύπωση : Που περιμένει ένα τολμηρό σπαθί για το κόψιμό του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου