ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο Λεγκαλισμός δεν βλάπτει, όταν δεν επαναπαυόμαστε σ’ αυτόν….




Το χαράτσι πάνω στην (πρώτη)κατοικία συνιστά φαλκίδευση του δικαιώματος των  πολιτών στην προσωπική περιουσία, σημαίνει  μετατροπή των σε «οιονεί» ενοικιαστές, σημαίνει καταστρατήγηση του άρθρου 17 του Συντάγματος που προστατεύει την περιουσία. Πολλοί συνάνθρωποί μας  που παιδεύτηκαν χρόνια για να αποκτήσουν δικό τους σπίτι, «ξυπνάνε σε ένα εφιάλτη» καθώς διαπιστώνουν  ότι πρέπει επ’ αόριστο να πληρώνουν ένα νέο ενοίκιο… Ακόμη το χαράτσι  επιβάλλει κυρώσεις σε όσους χρησιμοποίησαν τις κατασκευές ως τρόπους αποταμίευσης  και διασφάλισης του μέλλοντός των…..

Η προσφυγή στο Συμβούλιο  Επικρατείας  εναντίον του χαρατσιού δεν είναι το άπαν της δράσης    -  όμως επίσης δεν είναι και  ένα τίποτε… Σε γενικές γραμμές, οι εξουσίες στοιχίζονται και συνεργάζονται στην υπεράσπιση της καθεστηκυίας τάξης , όμως αυτό δεν αποκλείει σε ειδικές περιπτώσεις την συστράτευση κάποιων τμημάτων τους με το λαό.  Θυμάμαι τη περίπτωση Σαρτζετάκη, ο οποίος  ως νεαρός δικαστικός (και για τούτο το λόγο φαινομενικά υποχωρητικός και ευάλωτος..) επιλέχθηκε για να διαλευκάνει την υπόθεση της δολοφονίας του Λαμπράκη, την οποία και πραγματικά διαλεύκανε αψηφώντας την υπονόμευση εναντίον του -  με τελικό αποτέλεσμα να αναδειχθεί μέχρι και σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας…Ή ακόμη την περίπτωση του Γιάννη Ντεγιάννη, που παρά τις απειλές  χουντικών κύκλων εξέδωσε θανατικές καταδίκες εναντίον των πρωταιτίων της Απριλιανής δικτατορίας, για να ζήσει  τα υπόλοιπα χρόνια του  ως κορυφαίο και τιμώμενο πρόσωπο από την ελληνική κοινωνία….

Ένας ή δυο ή πολλοί δικαστές, με πατριωτικά αισθήματα και με ευαισθησία απέναντι στην καταστροφή της χώρας και του λαού, μπορούν πραγματικά να χαστουκίσουν την εκτελεστική εξουσία των υποτακτικών της Τρόϊκα.  Ακόμη και εάν η απόφασή τους εναντίον των χαρατσιών  παραμερισθεί και αγνοηθεί, τουλάχιστον θα επιτρέψουν και στον τελευταίο πολίτη να καταλάβει το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που βιώνουμε.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το χαράτσι αναμένεται να βγει τον Φεβρουάριο του 2012 – κοντολογίς δεν πρόκειται να τρέξει όσο τρέχουν τα γεγονότα και οι ανάγκες μας. Αυτό όμως δεν την κάνει λιγότερο σημαντική, λαμβανομένων υπόψη των εγκληματικών σχεδιασμών για την 7η και 8η δόση….

Η συγκέντρωση των πολιτών έξω από το ΣτΕ σήμερα το πρωϊ, έδειξε για άλλη μια φορά τις διαθέσεις της κοινωνίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκεντρωμένοι άφησαν δυο λωρίδες της οδού Πανεπιστημίου για το  πέρασμα των τροχοφόρων, πράγμα που περιόρισε τη  συγκοινωνιακή δυσλειτουργία και ταυτόχρονα έκανε τους διερχόμενους πολίτες κοινωνούς της διαμαρτυρίας ενάντια στο χαράτσι.. Να μια καλή  αρχή, για την συμφιλίωση της πολιτικής διαμαρτυρίας με τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου