ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η «ΑΡΧΑΙΟΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΙΗΣΗ»



Στη Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια) υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σώας τας φρένας , που αρνούνται τις επιθετικές χίμαιρες, που αρνούνται να θυσιάσουν μια δυνάμει φιλική και συμμαχική σχέση  με μια γειτονική χώρα (Ελλάδα), προς όφελος ενός «ένδοξου βιογραφικού»….Παλιότερα είχαμε γράψει  για τον υπέργηρο Κύρο Γκληγκόρωφ, πρώτο  πρόεδρο της ΠΓΔΜ, ο οποίος καυτηρίαζε σε συνέντευξή του τη «λόξα» των ιστορικών διεκδικήσεων της χώρας του. Έλεγε ο Γκληγκόρωφ :

«Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια δηλαδή !»


Μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, ένας ακόμη σημαντικός πολιτικός της Βόρειας Μακεδονίας, ο Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκυ, μιλώντας στο “Radio Free Europe”,άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική της ιδιοποίησης της ελληνικής ιστορίας από μερίδα των συμπατριωτών του…

“Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ  καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα. Ο λαός μας βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέματα, με παραπληροφόρηση, με ντοκιμαντέρ στα οποία βλέπουμε ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και παρουσιάζεται ανάλογα.

Για μένα είναι πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας.

Υπερασπίζομαι ακόμη τη θέση ότι εκεί που μπορούμε να στηριχτούμε και το οποίο δεν είναι λανθασμένο, είναι η Σλαβική Ταυτότητά μας, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως ο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ. Αυτή είναι η ιστορία μας όπου εμείς μπορούμε με ασφάλεια να βασιστούμε”

Ολόκληρο το κείμενο στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου