ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η Εφεδρεία έρχεται και στη κορφή κανέλλα….….



Το σκεπτόμουν κι εγώ από καιρό, αλλά το έναυσμα μου δόθηκε από ένα σχόλιο που διάβασα στο http://www.antinews.gr/2011/11/30/136011/#more-136011  :  Το σχόλιο αφορούσε την  αντίφαση μεταξύ του θεσμού της εφεδρείας και της  επιδίωξης για παράταση της καριέρας εργασίας, δηλαδή για  «αργοπορημένη» συνταξιοδότηση, στα 67 χρόνια ή και στα 70….. Δηλαδή, για περισσότερη σαφήνεια : Προκειμένου λόγου να μειώσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός του ότι καταστρατηγούν το Σύνταγμα που αδιαπραγμάτευτα και χωρίς αστερίσκους θεσπίζει την μονιμότητά τους εφόσον υπάρχουν οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις,  ακυρώνουν την «στρατηγική επιδίωξη»  της μετάθεσης του  χρόνου συνταξιοδότησης στα   67  και βάλε  χρόνια….

Εάν επιχειρούσαν να μετακινήσουν δημοσίους υπαλλήλους από κλάδο σε κλάδο με σκεπτικό την περίσσεια στον ένα  και τα ελλείμματα στον άλλο, το αποτέλεσμα   θα μπορούσε να συζητηθεί. Εάν ζητούσαν αύξηση της καριέρας εργασίας με επιχειρήματα  την αύξηση της διάρκειας ζωής ή τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, τότε και αυτά τα επιχειρήματα θα μπορούσαν να τεθούν στον δημόσιο διάλογο και να κριθούν -  μάλιστα  σε μια εποχή  όπου η παραγωγικότητα της εργασίας υπερτερεί έναντι  των άλλων παραγόντων και υπερκαλύπτει τα όποια προβλήματα δημιουργεί, π.χ η μακροβιότητα….Τώρα απλώς παράγουν επιδοτούμενους ανέργους και αποστερούν συγκεκριμένες  υπηρεσίες από τη παρουσία πολύτιμων στελεχών.

Εν ολίγοις, φυτεύουν  το μπάχαλο, για να το θερίσουν στην επόμενη περίοδο, υπό τη μορφή της «επιβεβαίωσης των απόψεών τους για τη δυσλειτουργία και χαμηλή παραγωγικότητα του δημόσιου τομέα»….Ανάγοντας την προβοκάτσια σε πολιτική μέθοδο τεράστιας κλίμακας. Κάνοντας τον καπιταλισμό λούμπεν όσο ποτέ άλλοτε….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου