ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

HABEMUS ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ




Στο   HABEMUS PAPAM  ο Μισέλ Πικολί υποδύεται έναν νεοεκλεγμένο   Πάπα ο οποίος σκέπτεται το πράγμα σοβαρότερα, μετά την εκλογή του, και παραιτείται. Εδώ στην Ελλάδα   habemus Πρωθυπουργό , χωρίς τα υπαρξιακά προβλήματα του Μισέλ Πικολί, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα habemus συντάξεις, μισθούς, κοινωνική πρόνοια….

Πάντως άκουσα τον κ.Λουκά Παπαδήμο  στην πρώτη δημόσια ομιλία του ως Πρωθυπουργός και καταρχήν εντυπωσιάστηκα από τον σταθερό και εύηχο λόγο του, χωρίς τα σαρδάμ και τα άλλα ψυχοπολιτικά μπουρδουκλώματα  των Παπανδρέου και Σημίτη. Βέβαια από αυτόν περίμενα  να αναφερθεί και στην μείζονα κρίση και στις δι-εθνικές πολιτικές που απαιτούνται για την υπέρβασή της, όμως τίποτε τέτοιο δεν ειπώθηκε. Αντίθετα ο κ. Παπαδήμος ανέφερε (ευτυχώς μόνο μία φορά…)τον όρο «ανταγωνιστικότητα», που ως γνωστόν προϊδεάζει  ευθέως και  πλαγίως  για  περικοπές και  νέα piasokolarium….

Ο νέος Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εντολή που του ανέθεσε – υποθέτω ότι ιδιωτικώς θα τον ευχαρίστησε και για τους «υπνάκους» που περιέκοψε ή/και θυσίασε προς χάριν της Πατρίδας. Και από κοντά στην όλη κατάσταση ήλθε η ευχή και προτροπή του παλιού Προέδρου Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, για την μη επιβολή παραπέρα φόρων , γιατί δεν αντέχει ο λαός…

Εμ , κύριε Παπούλια μου, όλοι κρινόμαστε από  το τι κάνουμε  ή τουλάχιστον ευχόμαστε στις δύσκολες στιγμές,  κι όχι όταν βαράνε τα νταούλια και παίζουν οι ζουρνάδες  ….
ΥΓ. Ως οδηγός της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παπαδήμος μου θυμίζει τον Αλβέρτο Αϊνστάϊν πάνω σε ποδήλατο : Ό,τι και να κάνει, δεν μπορεί να τρέξει πάνω από μια ορισμένη ταχύτητα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου