ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ


Στο Ισραήλ και όχι μόνο, πολλοί συζητούν για επικείμενη τυχοδιωκτική-πολεμική περιπέτεια εναντίον του Ιράν…Και τούτο γιατί οι νέοι «Σταυροφόροι» δεν το έχουν σε τίποτε , μετά την επιτυχή έκβαση της εκστρατείας εναντίον της Λιβύης, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο στόχο.

Σε αυτές τις συνθήκες  είναι απολύτως επίκαιρη η  ανακοίνωσή του  ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (http://www.manw.org), που σχολιάζει την  Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής  Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ) [ 9.11.11]  για τις   πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.

«Οι δραστηριότητες αυτές» , σημειώνει το «Παρατηρητήριο», « είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην κατασκευή πυρηνικού όπλου και προκαλούν εύλογα ανησυχία στην Παγκόσμια Κοινή Γνώμη, πολύ δε περισσότερο στους πολίτες που βρίσκονται κοντά στην εύφλεκτη και γεωπολιτικά ρευστή περιοχή της Μέσης Ανατολής…..
……..Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου από το 2006 έχει προσυπογράψει  και έχει αποστείλει προς κάθε αρμόδιο ηγέτη, από κοινού με εκατοντάδες Οργανώσεις και παράγοντες από όλο τον Κόσμο, έκκληση για τη ματαίωση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Έκκληση που περιλαμβάνει και την ανάγκη κατάργησης του πυρηνικού οπλοστασίου του Ισραήλ. Είναι το λιγότερο υποκριτικό να επιμένει η ΔΕΑΕ και η λεγόμενη Διεθνής Κοινότητα στη μονομερή πίεση προς το Ιράν -μία χώρα που έχει προσυπογράψει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών (ΝΡΤ)- και να μην κάνει τίποτα για το Ισραήλ -μία χώρα που δεν έχει υπογράψει την ΝΡΤ και ΔΕΝ επιτρέπει οποιαδήποτε επίσκεψη από διεθνείς επιθεωρητές και οργανισμούς στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις. Είναι υποκριτικό το να προσπαθούν οι κυρίαρχες δυνάμεις να πείσουν ότι το μόνο επικίνδυνο πυρηνικό πρόγραμμα είναι αυτό του Ιράν, όταν η Τουρκική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό στις ακτές της Μεσογείου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στο τραινάκι του πυρηνικού τρόμου με ανυπολόγιστες συνέπειες»…..

ΥΓ. Εν όψει, στιγμιότυπο από αντιπυρηνική διαμαρτυρία στην Ιαπωνία, στις αρχές του αιώνα, σε συνθήκες ψοφόκρυου...Οι διαδηλωτές ζητούσαν να μην λειτουργήσει ο Ταχύς Αναπαραγωγικός Αντιδραστήρας στο Ροκάσο, που μεταξύ άλλων παράγει πρώτη ύλη για πυρηνικές βόμβες  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου