ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ




ΟΧΙ,  δεν αξίζει να υπάρχουμε ως συλλογικότητα, αν δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε με μεγάλη πλειοψηφία ένα βροντερό ΟΧΙ  στους όποιους εκβιασμούς  του Παπανδρέου-Τσολάκογλου:   Καλύτερα να πάρουμε τους δρόμους της μετανάστευσης και κοντά στους σημερινούς Έλληνες της διασποράς να γίνουμε συνολικά ένας λαός της διασποράς, ως  ανίκανοι να στηριζόμαστε  σε  δικό μας  κρατικό σχηματισμό.

ΟΧΙ, να μην φοβηθούμε κανένα δημοψήφισμα και κανένα εκβιαστικό δίλημμα, χωρίς φυσικά να πάψουμε να αξιώνουμε άμεση   προσφυγή στις κάλπες.

ΟΧΙ, να μην υποτιμήσουμε τη δύναμη του εχθρού. Γιατί όταν  ένας πολιτικός τολμά να προκαλεί  ένα «οικονομικό και κοινωνικό 1922» - κατά πως γράφει  ο Φαήλος Κρανιδιώτης στο  http://www.antinews.gr/2011/10/31/130575/ , είναι ηλίου φαεινότερο ότι στηρίζεται σε ξένες πλάτες και μπορεί να μην αγωνιά  για το μέλλον του.

ΌΧΙ, ο Γιώργος Παπανδρέου  δεν επιδιώκει καμιά «αξιοπρεπή έξοδο»- που πιστεύει  ή θέλει να πιστεύει  ο παραπάνω αρθρογράφος – γιατί έχει προνοήσει ο ίδιος και η προϊσταμένη του αρχή για την μετα-πρωθυπουργική καριέρα του, στα διεθνή διευθυντικά ρετιρέ της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Η ίδια μεταχείριση προβλέπεται και για τους περί αυτόν ηγετικούς παράγοντες, τους  «ευδοκίμως τερματίζοντες» τα εγχώρια καθήκοντά τους :  Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η διεθνής καριέρα πολιτικών όπως οι  Τόνυ Μπλαίρ, Γκέραρντ Σρέντερ, Γκούσταβ Φερχόϋγκεν κλπ.   Από δω και πέρα εναπόκειται στους πολιτικούς επιστήμονες το να διερευνήσουν το πλέγμα των πολιτικο-οικονομικών συναλλαγών και την ευρύτερη περιπτωσιολογία των πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι  «τοις κείνων (χ)ρήμασι πειθόμενοι»,  ακολουθούν μια δεύτερη σταδιοδρομία  «διεθνών προσωπικοτήτων»……

ΟΧΙ, το δημοψήφισμα ως «απόπειρα ανασυγκρότησης του μπλοκ του Μνημονίου» δεν είναι ένας σχετικά ακίνδυνος και βραχυπρόθεσμος  ελιγμός, κατά πως φαίνεται  να πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας…Υπάρχουν δυνάμεις που είναι έτοιμες να συμφάγουν την   πίτα της εξουσίας επινοώντας νέες θεωρίες για  «ευρύτερες προοδευτικές συνεργασίες» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Εξ άλλου στη χώρα μας δεν έχει ακόμη εξουδετερωθεί η Τσαρούχειος Αρχή «Είσαι ό,τι δηλώσεις» - π.χ Αριστερός, Ευρωπαϊστής, Οικολόγος, Ανανεωτής κλπ.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου