ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ART BANK ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ




Μια που μιλάμε διαρκώς για νομίσματα και μάλιστα με όρους «θεολογικούς» - ελάχιστα απέχοντας από το να κατασκευάσουμε ένα ΕΥΡΩβωμό σε κεντρική θέση των Αθηνών και να θυσιάζουμε ημερησίως 5 αιγοπρόβατα για εξευμενισμό της Ευρωζώνης- καιρός να ακούσουμε και έναν πιο ψύχραιμο αλλά καλλιτεχνικό λόγο περί νομισμάτων….Είναι ο λόγος της ART BANK (λέω από μέσα μου, ο god, αυτό το bank τι το ήθελαν…) , της οποίας οι καλλιτέχνες δούλεψαν  πυρετωδώς τα τελευταία δύο χρόνια, κάτω από δυσμενείς συνθήκες (καιρικές, οικονομικές, ερωτικές και άλλες) και  κατάφεραν να παράγουν νομίσματα-έργα τέχνης, τα οποία θα παρουσιάσουν και θα ανταλλάσσουν στα πλαίσια της Mπιενάλε Αθήνας….


Ανεξάρτητα από τις καταστάσεις και τις «δυσμενείς ερωτικές συνθήκες» που επικαλούνται οι καλλιτέχνες, πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο νομισματο-κεντρικό τοπίο η παρέμβασή τους δεν θα περάσει απαρατήρητη. Κατά πως λένε οι ίδιοι :



«Τα νομίσματα και η ανταλλακτικότητά τους είναι ιστορικά συνδεδεμένα με τα οικονομικά φαινόμενα, τη ψυχολογία των λαών, την κρατική εξουσία και την τέχνη.

Η παραγωγή νομισμάτων από δημιουργούς με ζωντανό καλλιτεχνικό έργο βγάζει το έργο τέχνης έξω από τους χώρους έκθεσης και το φέρνει κοντά στον κόσμο».





Συμμετέχουν: Αναστασία Καπινιάρη, Αφροδίτη Γούλα-Jewellery Art Worker, Αφροδίτη Καραμανλή, Γιάννης Αντωνόπουλος, Δέσποινα Πανταζή, Διαμαντής Σταγγίδης, Διονυσία Μιχάλη, Ελένη Πολυχρονάτου, Έλλη Χούσου, Κίμων Αξαόπουλος, COSMOCHAOS-Jewellery Art Worker, Λίτσα Μουσούλη, Μαρία Αποστολοπούλου, Μαρία Δουκάκη, Μαρία Λιάκου, Μάριος Πασχάλης, Μπέττυ Τσιγαρίδα, Φωτεινή Αλεξοπούλου.



Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της τράπεζας της ART BANK στην Μπιενάλε, θα προβάλλεται βίντεο του Θεοφάνη Κωνσταντίνου με τίτλο: «Art Bank, η Τέχνη απέναντι στη βαναυσότητα της εξουσίας».



Συγχρόνως θα γίνεται κάλεσμα σε καλλιτέχνες, επιχειρήσεις-επαγγελματίες και ιδιώτες για συμμετοχή στο ανταλλακτικό δίκτυο της Art Bank



Παράλληλα οργανώνεται συζήτηση με θέμα:


…«1 art cash >= 22 ωά (αβγά) >= 10 ευρώ»… Μπορούμε άραγε να συνδιαμορφώσουμε νέες αντιστοιχίες νομισμάτων και ανταλλαγών, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας; Προσφορά και ζήτηση δια μέσου δικτύων αλληλεγγύης".






Χώρος δράσεων και συζήτησης: Πλατεία Θεάτρου, Διπλάρειος Σχολή, Ισόγειο, στο χώρο εκδηλώσεων μπροστά από το κυλικείο.


Χρόνος δράσεων: Παρασκευή, Σάββατο/ 2 και 3 Δεκεμβρίου, 5.00-10.00 μμ.


Χρόνος που θα γίνει η συζήτηση: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου στις 7 μμ.






ΥΓ1 . Για επαφή με την συντονιστική ομάδα της Art Bank προσφέρονται τα emails lmousouli@yahoo.gr

mariacosmochaos@yahoo.com

douk@otenet.gr

ΥΓ2 : Εν όψει, δημιουργία της Μαρίας Δουκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου