ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου και το αυγό της κας Δημητριάδου…



Στις 10 Οκτωβρίου δικάζεται στο Ρέθυμνο μια ενεργή πολίτης, η κυρία Μαρίνα Δημητριάδου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Μ. Όθωνας, υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας(δήθεν) του Πολίτη. Του υπουργείου, δηλαδή, που αφήνοντας την εγκληματικότητα ανεξέλεγκτη, εξαπολύει τις δυνάμεις καταστολής εναντίον δημοκρατικών πολιτών.

Στην πραγματικότητα, όλοι οι πολίτες (πλην των εγκληματιών) είναι εν δυνάμει θύματα αυτού του υπουργείου: Ευκαιρίας δοθείσης, όχι μόνο στις διαδηλώσεις αλλά και σε απόσταση από αυτές, ξυλοκοπούνται άγρια ανύποπτοι περαστικοί κάθε ηλικίας, αδύναμα γερόντια, ακόμα και παιδιά.

Προφασιζόμενο την πρόληψη επεισοδίων ψεκάζει τους πάντες με επικίνδυνα για την υγεία, καρκινογόνα χημικά: Ειρηνικούς διαδηλωτές, τραυματίες, ανάπηρους, μανάδες με μωρά, επιβάτες μέσα στο Μετρό! Η χρήση των χημικών αυτών είναι απαγορευμένη. Και όμως, εκτοξεύονται αφειδώς- ακόμα και δίπλα σε νοσοκομεία- καλύπτοντας συνοικίες ολόκληρες με το δηλητηριώδες νέφος τους.

Πρόκειται για τεράστιο έγκλημα κατά της Δημόσιας Υγείας. Κραυγαλέο δείγμα, και αυτό, του πόσο αδίστακτοι και επικίνδυνοι είναι ετούτοι οι σωτήρες. Αδιαφορούν αν ξεκληριστούν οι έλληνες, αρκεί η χώρα να παραδοθεί στους «δανειστές».

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, η κυρία Δημητριάδου κατέφυγε σε μια πολιτική, συμβολική πράξη αγανάκτησης και διαμαρτυρίας: Κατά την διάρκεια τοπικής εκδήλωσης έριξε ένα αυγό στον υφυπουργό του εν λόγω υπουργείου.

Υπό ομαλές συνθήκες δημοκρατίας, η πράξη αυτή της κυρίας Δημητριάδου θα εθεωρείτο άτοπη. Όμως, η εύλογη οργή που διακατέχει την πλειονότητα του λαού απέναντι στους «πολιτικούς ληστές» που ήρθαν να δηώσουν την χώρα, εντάσσει την πράξη της στα πλαίσια της Συνταγματικής υποχρέωσης που έχουν οι πολίτες να υπερασπίζονται το Σύνταγμα και την ακεραιότητα της χώρας, όταν τα υπέρτατα αυτά αγαθά κινδυνεύουν.

Διότι, ναι μεν ο πρωθυπουργός ανέλαβε την εξουσία κατόπιν εκλογών, αλλά το προεκλογικό του πρόγραμμα ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που εφαρμόζει. Την τωρινή κυβέρνηση δεν θα την ψήφιζε κανείς, ούτε και στον χειρότερο εφιάλτη του:

Κυβέρνηση εντολοδόχων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, σε νευραλγικές θέσεις της οποίας έχουν διορισθεί άτομα προερχόμενα από την Goldman Sachs, το Δ.Ν.Τ. και άλλες οικονομικές συμμορίες. Λίγο μετά την συγκρότησή της έσπευσε να θέσει την χώρα υπό την επικυριαρχία του Δ.Ν.Τ. εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα και υποθηκεύοντας την δημόσια περιουσία.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές της (πλην ελαχίστων εντίμων που παραιτήθηκαν) παραβιάζοντας τον όρκο που έδωσαν, επιδίδονται ανενδοίαστα στην ψήφιση αντισυνταγματικών νόμων που κουρελιάζουν το Σύνταγμα, περιορίζοντας πολιτικά δικαιώματα, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος.

Η κυβέρνηση αντλεί πλέον την εξουσία της εκβιάζοντας και εκφοβίζοντας τον λαό ο οποίος έχει περιέλθει σε κατάσταση σοκ.

Καθημερινά, νέα παράλογα μέτρα και ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων αναγγέλλονται. Καθημερινά, νέες απειλές για μεγαλύτερα δεινά εκτοξεύονται από καλοθρεμμένους υπουργούς ενώ τα υψηλόμισθα αλλοδαπά «στελέχη» που διαφεντεύουν τη χώρα, δίνουν εντολές για περαιτέρω μείωση μισθών, για περισσότερες απολύσεις, για μεγαλύτερη φτώχια. Καθημερινά, χιλιάδες έλληνες οδηγούνται στην απόγνωση

Μοναδικοί κερδισμένοι είναι οι νέοι κατακτητές- επενδυτές στους οποίους η κυβέρνηση υπόσχεται να χαρίσει την δημόσια γη. Όχι μόνο την υπάρχουσα δημόσια γη αλλά και την μελλοντική : Αυτήν που θα προκύψει από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις του Fast Τrack και από τις κατασχέσεις ακινήτων όταν αδυνατούν οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν τα χαράτσια.

Ο εθνικός μας πλούτος εκποιείται (στην πραγματικότητα χαρίζεται) μαζί με ένα πάμφθηνο εργατικό δυναμικό δίχως στοιχειώδη δικαιώματα: Τους Έλληνες πολίτες που η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων, ανέλαβε αυτή η ίδια να εξαθλιώσει σε βαθμό που να παρακαλούν να δουλέψουν σαν σκλάβοι (ή στην καλύτερη περίπτωση σαν κινέζοι) για ένα κομμάτι ψωμί.

Τι κι αν υποστηρίζει η κυβέρνηση πως είναι αναγκαία όσα γίνονται για το καλό μας! Όλοι γνωρίζουν για το καλό και για το κέρδος ποιών παίχτηκε τούτο το παιχνίδι.

Προσφάτως μάθαμε ότι ο διορισμένος από την κυβέρνηση διευθυντής της Στατιστικής Αρχής ήταν στέλεχος του Δ. Ν.Τ. Τώρα αποκαλύπτεται το αυτονόητο: Ότι τα στοιχεία για την οικονομία μαγειρεύτηκαν από την Στατιστική Αρχή με τρόπο που να εξυπηρετείται το Δ.Ν.Τ. Το έλλειμμα διογκώθηκε με στόχο τη λήψη υπερβολικών δημοσιονομικών μέτρων από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο.

Όσοι αποσβολωθήκαμε με την αφέλεια του πρωθυπουργού να απαξιώνει την χώρα και τους Έλληνες, την ώρα που ζητούσε δάνειο, εκτοξεύοντας τα επιτόκια και τα σπρέντς (και να επαναλαμβάνει την «γκάφα» σε κάθε αίτηση δανείου), όσοι θεωρήσαμε αθεράπευτα αφελές να καμαρώνει για το τεράστιο δάνειο που πήγε σε πληρωμή χρεολυσίων ανεβάζοντας σε ύψη δυσθεώρητα το χρέος, σφίγγοντας περισσότερο τον βρόχο στον λαιμό του Έλληνα, τώρα πλέον καταλάβαμε: Οι αφελείς είμαστε εμείς.

Πάνω από την χώρα πλανιέται η σκιά της προδοσίας. Όχι μόνο γιατί είπαν ψέματα αλλά γιατί οι βάρβαροι ήρθαν, είναι εδώ. Εκείνοι που τους άνοιξαν τις πύλες είναι εδώ. Συνέταιροι, που θέλουν να πιστέψουμε ότι αυτή ήταν η μόνη λύση και εν πάση περιπτώσει για όλα φταίει ο ακαμάτης ο λαός.

Κάθε μέρα, έρχονται περισσότερα στο φώς. Θα λάμψει η αλήθεια και ίσως οι ένοχοι τιμωρηθούν. Ποια σημασία θα έχει όμως αυτό αν δεν τους σταματήσουμε εγκαίρως, πριν καταστρέψουν την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας;

Μέχρι να έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν ενώπιον του λαού και της δικαιοσύνης, κάποιοι υπουργοί μηνύουν τους πολίτες ότι τάχατες τους πρόσβαλλαν. Αυτούς! που η παρουσία τους προσβάλλει και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα! Αν είχαν μια σταλιά φιλότιμο θα είχαν προ πολλού παραιτηθεί. Όπως έκαναν εκείνοι οι (λίγοι δυστυχώς ) συνάδελφοί τους που αρνήθηκαν να γίνουν συνένοχοι στο ξεπούλημα της χώρας και στον εξανδραποδισμό του λαού της.

Όσο για το «έγκλημα» της κυρίας Δημητριάδου, ειλικρινά λυπούμαστε το αυγό και συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στην ίδια.

Το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου