ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Κωνσταντόπουλος : Μεστή νοημάτων ομιλία….



«Η Δημοκρατία σε κρίση» - ήταν ο τίτλος εκδήλωσης της «Αυγής», που πραγματοποιήθηκε στις 14.10.2011. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, απελθών πρόεδρος του ΣΥΝ, που φρέσκαρε τη μνήμη πολλών και διαφόρων για τα πεπραγμένα των πολιτικών δυνάμεων – μηδέ της Αριστεράς εξαιρουμένης…

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έκρινε τη σημερινή πολιτική ως εγκληματική, γιατί καταστρέφει την παραγωγική και κοινωνική συνοχή, τη συλλογική απαίτηση για δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, τη δημοκρατική αυτονομία διακυβέρνησης και κυριαρχίας, τον εσωτερικό πυρήνα των συνταγματικών εγγυήσεων για τη λειτουργία του πολιτεύματος και την κοινωνική αποστολή του κράτους.» « Ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση που παρέλαβε, αλλά της προσέδωσε, με τους χειρισμούς του, τα ζοφερά χαρακτηριστικά της κρίσης ύπαρξης και ταυτότητας της χώρας…»


Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ διαπίστωσε ότι η Ελλάδα βιώνει έναν διαλυτικό ξεπεσμό.


«Έχεις δει να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει το Έθνος», λέει ο Σολωμός. Στον δημόσιο βίο της Ελλάδας το 2011 κυριαρχεί η φλύαρη αντιφώνηση του κενού, που αποτέλεσε λάβαρο της μεταπολιτευτικής ειδωλολατρίας. Αυτά που συντελούνται είναι η δραματική απόδειξη ότι οι εθνικές τραγωδίες δεν είναι σκοτεινή μεταφυσική ιδιοτροπία της Ιστορίας, αλλά υποστασιοποιούνται μέσα από πολιτικές αιτίες κι ευθύνες».


Ο  Κωνσταντόπουλος έκανε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις πάνω ακριβώς στο θέμα της Ημερίδας. Αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του 1986 που παγίωσε το Πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο - μετατρέποντας τον ανώτατο άρχοντα από ρυθμιστή του πολιτεύματος (σε περίπτωση αναντιστοιχίας λαϊκής βούλησης και κυβέρνησης) σε διακοσμητικό παράγοντα  τελετών και παρελάσεων…Καταλόγισε στην κυβέρνηση βαρύγδουπες κοινοτοπίες και άνοστη ανεκδοτολογία , όσον αφορά την υπόθεση της διενέργειας δημοψηφίσματος…Άσκησε κριτική στην ισοπεδωτική αντίληψη περί ευθυνών των πάντων: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, μέσα στο ίδιο σακί. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες.» Έριξε βολές εναντίον του (ξεχασμένου από τους πολλούς) τρόπου ανάδειξης του Παπανδρέου στην εξουσία, μέσω μιας υποτιθέμενης «νεωτερικής κομματικής λειτουργίας» - εγώ θα το έλεγα, «Δημοκρατίας των emails…» Υπενθύμισε την διαβολή εναντίον αυτών που φώναζαν για τα εξουθενωτικά βάρη των Ολυμπιακών Αγώνων, και που « αφορίστηκαν ως αποσυνάγωγοι «της νέας μεγάλης ιδέας» και του «ιστορικού εθνικού στοιχήματος». Υπενθύμισε την υπόθεση της εγκληματικής εκτροπής του Αχελώου, ως «σύμβολο του στρεβλού αναπτυξιακού μοντέλου αλλά και της καταδημαγώγησης και διάβρωσης των αγροτών».


Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε πικρές επισημάνσεις, αφενός αναφερόμενος στο 2003, στο Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΝ για την αλλαγή ονόματος και στρατηγικής, όταν δεν έγινε δεκτός κατά πλειοψηφία ο τίτλος « Συνασπισμός της Αριστεράς και της Οικολογίας» , «για να μην ξεθωριάσει το κόκκινο της επανάστασης από το πράσινο της οικολογίας», κι αφετέρου θύμισε τη δημιουργία του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και τη γραφειοκρατική δολοφονία του, με την τοποθέτηση κομματικών δοτών ηγεσιών για τον έλεγχο του πλουραλισμού και του ριζοσπαστισμού του, που είχαν τον επίφοβο χαρακτηριστικό του πολιτικού αυθορμητισμού και του κομματικού αντικομφορμισμού»..

 
Να μιλήσουμε χωρίς να ωραιοποιούμε την ύπαρξη της σύγχρονης αριστεράς προς τους πολίτες», είπε ο Κωνσταντόπουλος , προτείνοντας  ένα ισχυρό αντίδοτο ενάντια στην αριστερή αυταρέσκεια…Και μη παραλείποντας  να καυτηριάσει τα «στασίδια στελεχών» (!!) στα τηλεοπτικά μέσα, με θύμα την ενημέρωση και στόχο την παραγοντική αναγνωρισιμότητα….



Ολόκληρη η ομιλία του Κωνσταντόπουλου στο .


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=645405





ΥΓ

Ευχαριστώ το Νίκο Στεφανή για την επιμονή του στην παρουσίαση του ζητήματος…Άξιζε πραγματικά τον κόπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου