ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κράτος στα πρόθυρα εξέγερσης



Πολιτική αλλαγή μεγάλου μεγέθους, διαστάσεων «επανάστασης» ή ριζικής ανατροπής σημαντικών πολιτικών κατευθύνσεων, δεν γίνεται με την ολότητα του κράτους παρατεταγμένη «απέναντι». Στην οκτωβριανή επανάσταση, στην κινεζική επανάσταση, στην ουγγρική επανάσταση του 1956, στην πορτογαλική επανάσταση των γαρυφάλλων του 1974, στην περυσινή εξέγερση της Αιγύπτου, σε πολλά τέτοια επεισόδια , διαδραματίσθηκε «όσμωση» του κράτους με το πνεύμα της εξέγερσης : Κράτος και εξέγερση ήρθαν σε επικοινωνία, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του καθεστωτικού μηχανισμού να μπει σε σκέψεις και να αλλάξει στρατόπεδο…

Στην Ελλάδα η πάλη κατά του Μνημονίου και του «συνημμένου» νεοαποικιακού, ευρω-ξεπουληματικού και γερμανόδουλου καθεστώτος, προκαλεί τριγμούς σε παράγοντες που «αγγίζουν» ή βρίσκονται σε σχέση συγκοινωνούντων δοχείων με το Κράτος. Του λόγου το αληθές  αποδεικνύει μια πρόχειρη απαρίθμηση κινήσεων διαμαρτυρίας : Οι απόστρατοι οι οποίοι ξεσηκώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους με συγκεντρώσεις στο ΓΕΕΘΑ – διαμαρτυρόμενοι όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, παρά τις καθωσπρεπεικές υποδείξεις διαφόρων….Οι δικαστικοί που βγάζουν αποφάσεις εναντίον των τραπεζικών Σάϋλωκ, αποτρέποντας την οικονομική εξόντωση ανθρώπων του λαού… Οι αστυνομικοί που διεκδικούν τη «διάσωση» των αποδοχών τους , με συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 27.0.2011.

Ένας από αυτούς τους αστυνομικούς(Ευάγγελος Ξέρας), συνταξιοδοτημένος πλέον, κατέθεσε στην Εφορεία την άρνησή του να πληρώσει τη τελευταία έκτακτη εισφορά καταγγέλλοντας τον παράνομο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα της . Η τεκμηρίωση της άρνησής του είναι υποδειγματική :



«ΕΠΕΙΔΗ η εν λόγω έκτακτη εισφορά, αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 78 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος, που εκτείνεται πέραν του οικονομικού έτους κατά το οποίο επεβλήθηκε.

ΕΠΕΙΔΗ η κυβέρνησή μου, τρομοκρατεί συστηματικά τον Ελληνικό Λαό και βέβαια κι εμένα, επί δύο συνεχή έτη, με το φάσμα της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών, αποκρύπτει συστηματικά ότι εξυπηρετεί με συνέπεια τους διεθνείς τοκογλύφους και έχει μετατρέψει τη χώρα μου σε ένα τύπο φυλακών γκουαντάναμο, ξεπλύματος συνειδήσεων και ή συμπεριφορά της αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να έχει χάσει τη δεδηλωμένη, όπως αυτή εκφράζεται απο την Ελληνική κοινωνία, επαγωγικά έχει χάσει και τη δική μου εμπιστοσύνη και δεν πιστεύω ότι με τα χρήματα που σκοπεύει να συγκεντρώσει θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Πατρίδας μου.

ΕΠΕΙΔΗ στο δικό μας γκουαντάναμο, όλοι εμείς οι κρατούμενοι ακούμε το πλατάγιασμα των μαστιγίων του στρατοπεδάρχη που ακούει στο μεγαλόπρεπο όνομα ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ, επειδή οι διεθνείς τοκογλύφοι Πόλσον, Σόρρος κ.λ.π. ζώστηκαν περιλαιμικά πολύχρωμες πετσέτες, για να καλύψουν τα αιμοσταγή πηγούνια τους, στρογγυλοκάθισαν στην ντάβλα της πατρίδας μου και περιχαρής ο πρωθυπουργεύων σαν διεθνής ορντινάτσα διαλαλεί την κουζίνα του λέγοντας: "έχω τηγανιά από βρεφικά ελληνικά σπλάχνα, ψητή Κρητικιά περηφάνια, ωμή Ηπειρώτικη πολυπραγμοσύνη, αίμα προηγούμενων γενεών που προσφέρθηκε για τη λευτεριά αυτού του τόπου και πολλά ακόμα που θα μπορούσατε κύριοι δήμιοι να παραγγείλετε κι εγώ όπως καλά το ξέρετε, όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω, ό,τι θα επιλέξετε κύριοι χρηματοδότες των παράνομων κερδών μας!"

ΕΠΕΙΔΗ η εν λόγω κυβέρνηση, δεν εφαρμόζει τον καταστατικό χάρτη της χώρας μου, ή μάλλον κάνει επιλεκτική εφαρμογή του Συντάγματος, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν και εφαρμόζοντας με κάθε τύπο τη συνταγματική προστασία των υπουργών, αναγάγοντας εαυτούς σε "περισσότερο ίσους" κατά την Ωργουελική λογική και στραγγαλίζει κάθε άρθρο του, που αναφέρεται σε κοινωνική πρόνοια, ή προστασία του πολίτη, με ξεκάθαρη καταστρατήγηση του άρθρου 22 παρ 1 για την προστασία της εργασίας και το οποίο ενδεικτικά αναφέρω και θα μπορούσε να αναφερθώ σε πλήθος άρθρων που δεν εφαρμόζει…..»



Τελευταία εξέλιξη στο πεδίο των κρατικών στελεχών που σταδιακά προσεγγίζουν και εκφράζουν το πνεύμα της κοινωνικής αγανάκτησης, είναι ένα άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινου. Το άρθρο θέτει το ζήτημα των ποινικών ευθυνών του «Πρωθυπουργού» Γ. Παπανδρέου βάσει των συνταγματικών άρθρων που στοιχειοθετούν το αδίκημα της εξαπάτησης του ελληνικού λαού, δημοσιεύεται δε στην εφημερίδα ΑΞΙΑ (9.10.11). Ο Β. Κόκκινος περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Παπανδρέου για την οικονομική κρίση, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., αρνούμενος μεταξύ άλλων και την δανειοδότηση από την Ρωσία του Πούτιν, ύψους 20 δις ευρώ….













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου