ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αυτοί καθαρίζουν, αλλά εδώ χρειάζονται εκκαθαρίσεις…..




Αυτό το μπλογκ ασχολείται με άνισα θέματα, αλλά δεν γίνεται αλλιώς….Τη μια ημέρα αναφέρεται στα εκκαθαριστικά σημειώματα και στις εκκαθαρίσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο τους πράκτορες του Μνημονίου, την άλλη αναφέρεται σε δράσεις μικρής κλίμακας που - από οπουδήποτε και εάν προέρχονται ή εμπνέονται - βελτιώνουν την ποιότητα ζωής….




Μια τέτοια δράση ήταν και αυτή της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Βούλας του Δήμου Βάρης -Βούλας—Βουλιαγμένης, που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου μια εκστρατεία καθαρισμών από μπάζα και σκουπίδια του δάσους στη νότια πλευρά του Υμηττού. Το συμβάν τελούσε υπό την «προστασία» (υπό την αιγίδα…) του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), είχε δε την επικοινωνιακή υποστήριξη του ραδιοτηλεοπτικού Ομίλου ΣΚΑΪ. Παρενθετικά, θα ήθελα να πω ότι αυτό το «υπό την αιγίδα» μου θύμισε μια αγγλική φράση (under the aegis) , που μου ήταν άγνωστη μέχρι τότε που διάβασα έναν από τους δυο περίφημους λόγους του Ξενοφώντα Ζολώτα, τους γραμμένους σε αγγλική σύνταξη αλλά αποκλειστικά και μόνο με ελληνικές λέξεις !




Πανάρχαια λέξη η «αιγίς», αλλά οι δράσεις των εθελοντών σπαρταριστές από φρεσκάδα και νόημα… Στην παραπάνω πρωτοβουλία έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας Βάρης και Γλυφάδας, η περιβαλλοντική ομάδα «Ώρα για Δράση», μαθητές σχολείων της περιοχής και μεγάλος αριθμός πολιτών.


Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Βούλας προγραμματίζει νέο καθαρισμό στις 22/10/2011, πάλι ημέρα Σάββατο, από τις 10 π.μ., στο λόφο του Πευκωτού (Πηγαδάκια), πάλι υπό την αιγίδα του ΣΠΑΥ και με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ. Σημείο συνάντησης είναι το τέρμα της οδού Κανελλοπούλου…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου