ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

«ΣΟΥΦΡΩΝΟΥΝ» ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ…..



Δεν ξέρω αν είναι αισιόδοξες για τη λήψη απάντησης, αλλά πάντως ερωτούν : Είναι 5 περιφερειακές παρατάξεις

(ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ)

που διαπιστώνουν ότι στη πορεία της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και της μεταφοράς τους από το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια, κάποιες από αυτές «επαναμεταφέρονται» στην αφετηρία τους….

Οι 5 παρατάξεις ερωτούν «αμέσως» τον κ. Κ. Καράμπελα , πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου Αττικής και «εμμέσως» τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό, στον οποίο κοινοποιούν την ερώτηση.

Εγώ προσωπικά δεν «πιάνω» το νόημα αυτής της διάκρισης και της υψηλόθεν παρουσίας του αξιοτίμου Περιφερειάρχου στο ζήτημα της κατανομής των αρμοδιοτήτων, αλλά αυτό δεν είναι εδώ το θέμα μας. Ιδού η ερώτηση/κοινοποίηση :









Προς: Τον κ. Κ. Καράμπελα, Πρόεδρο Περιφ. Συμβουλίου Αττικής

Κοιν.: Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό



Θέμα: Ερώτημα στον κ. Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάργηση

αρμοδιοτήτων των Περιφερειών

Κύριε Περιφερειάρχα,



Με την ψήφιση του Ν. 38525/10 (Καλλικράτης) μεταφέρθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση μια σειρά αρμοδιότητες στις νέες εκλεγμένες Περιφέρειες.

Πριν ακόμα τεθούν σε εφαρμογή αυτές οι αρμοδιότητες, με εντελώς πραξικοπηματικό τρόπο ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ, τις μεταβιβάζει και πάλι στην κυβέρνηση. Αυτό γίνεται με την ψήφιση του άρθρου 15 του Νόμου για τα αυθαίρετα. Συγκεκριμένα η αποξήλωση αυτή αφορά τέσσερα πεδία:

Α. Η κατάρτιση και έγκριση του περιφερειακού σχεδιασμού

διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και κυρίως των μεθόδων

διαχείρισης και έκδοσης των σχετικών αδειών.

Β. Ο έλεγχος πληρότητας περιβαλλοντικών όρων των μονάδων

που εμπίπτουν στο Ν. 3325/2005.

Γ. Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τις βιομηχανίες.

Δ. Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τα υπερτοπικά έργα.

Στο ερώτημα για πιο λόγο γίνεται αυτή η βάναυση και εν κρυπτώ αφαίρεση αρμοδιοτήτων των Περιφερειών, η απάντηση συνάγεται από την φύση των ίδιων των αρμοδιοτήτων.

Η κυβέρνηση θέλει με απόλυτη ησυχία να τακτοποιήσει τις «εκκρεμότητες» μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την βιομηχανία και τα μεγάλα έργα.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η «τακτοποίηση» θα γίνει υπέρ της διαπλοκής και σε βάρος της βιώσιμης ανάπτυξης και του περιβάλλοντος.

Η όλη εξέλιξη αποδεικνύει επίσης πως οι ρητορείες για αποκέντρωση, για λιγότερο και καλύτερο κράτος είναι μόνο για μαζική κατανάλωση.

Ερωτάται  ο κ. Περιφερειάρχης, τι σκέπτεται να πράξει έτσι ώστε να ακυρωθεί η μεθόδευση αυτή και να υπερασπιστεί τη Περιφέρεια και τις αρμοδιότητές της

ΥΓ. Στη φωτογραφία : Αθήνα, Οδός Αθηνάς, όδευση τυφλών, περίπτερο πάνω στο οποίο τρακάρουν αναγκαστικά οι τυφλοί(!), και παραπλεύρως κάτουρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου