ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αυτό-προαλείφεται για Πρωθυπουργός – σύμφωνα με τα λεγόμενά του στην πρόσφατη ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, την οποία μετέδωσε η ΕΤ 1…Ο ίδιος δεν δίνει καμιά απολύτως εξήγηση για το ποιοι – και από - πού –θα μετατοπισθούν πολιτικά, έτσι ώστε να ανατρέψουν τους μέχρι τώρα εκλογικούς συσχετισμούς και να αυξήσουν τα ποσοστά του, τα οποία κατά δήλωσή του είναι διπλάσια και αυτών που του δίνουν τα γκάλοπ…….



Ο Καρατζαφέρης είναι ο πολιτικός που φουσκώνει τα ποσοστά και το ρόλο του – είναι ο ίδιος που φλυάρησε ένα διάστημα για την «κοινωνική αριστερά» και στη συνέχεια, αφού εισέπραξε ό,τι εισέπραξε , μίλησε περί Δεξιάς συγκατοίκησης και «Πολυκατοικίας». Είναι φανερό ότι ένα άλλο πολιτικό σχέδιο με διαφορετικές στοχεύσεις, δεν υπηρετείται από αοριστίες και προεξοφλήσεις λαϊκής υποστήριξης, από εξωραϊσμούς των πνευμάτων και των διαθέσεων. Απεναντίας, ένα σχέδιο χειραφέτησης της χώρας και του λαού από εξαρτήσεις και «δουλείες», υπηρετείται μόνο από αλήθειες, από την αυστηρή καταγραφή αντικειμενικών και υποκειμενικών δεδομένων και δυνατοτήτων….



Έχω τη καλύτερη άποψη για τον Παναγιώτη Κουρουπλή και για την υπέροχη κίνησή του να ακούσει τη φωνή της συνείδησής του, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ. Διαβάζω με πολύ συμπάθεια τη διάθεσή του να εργαστεί « για μια μεγάλη κυβερνητική Αριστερά» ( ΑΥΓΗ 25.9.2011), όπως επίσης τις βολές του ενάντια στην αυτοπεριθωριοποίηση της υπαρκτής Αριστεράς – η οποία επί τέλους θα έπρεπε να καταλάβει, λέω εγώ, ότι το 80-90% του λαού, πλην μεγαλοκαρχαριών, τοκιστών και σουλατσαδόρων, είναι «δυνάμει πελατεία» της…Όμως αυτό που ΔΕΝ προκύπτει από τη συνέντευξη του Κουρουπλή στην ΑΥΓΗ, και που αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο, είναι το πώς στη συγκεκριμένη συγκυρία θα αιμοδοτηθεί ένα ευάριθμο και αποτελεσματικό μέτωπο δυνάμεων, που θα αναδιοργανώσει την οικονομική άμυνα της χώρας . Που  θα συμπράξει με ευρωπαϊκές συλλογικότητες και  θα αντιμετωπίσει τους νεοταξίτες και νεοφιλελεύθερους σε διεθνές και εθνικό επίπεδο….



Να πως απαντάει ο Κουρουπλής στον Κώστα Πουλακίδα της ΑΥΓΗΣ, στο ερώτημα αν θεωρεί «ότι το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά φέρουν διαχρονικά ευθύνη σε όλη αυτή τη διαδρομή;

«Το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας νομιμοποίησε δυστυχώς συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές τις οποίες ιστορικά είχε την ευθύνη να ακυρώνει. Η αριστερά εκείθεν του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε πάντα αυτοπεριθωριοποιημένη σε μονοψήφιους αριθμούς. Μια τέτοια αριστερά αυτοκαθίσταται ακίνδυνη για το σύστημα. Προσωπικά πιστεύω και θα εργαστώ γι’ αυτό, όπως πολλοί άλλοι, διότι είναι μέγιστη ευκαιρία να συγκροτηθεί μια μεγάλη κυβερνητική αριστερά είτε μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο είτε μέσα από μια προγραμματική συνεργασία.»

Ενδιαφέρουσα η διαθεσιμότητα του Παναγιώτη Κουρουπλή στον αγώνα για μια μεγάλη κυβερνητική Αριστερά, που θα μπορεί όχι μόνο να κάνει διαδηλώσεις αλλά και να ενεργοποιεί σχέδια αλλαγής της κοινωνίας. Ενδιαφέρουσα, αλλά μακροπρόθεσμη. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, τι γίνεται; Μήπως εδώ υπάρχει η ανάγκη να συναντηθούν Αριστεροί και μη Αριστεροί, παρακάμπτοντας εγωϊσμούς και πολιτικά μικρομάγαζα ; Μήπως, παρά τις καλύτερες μακροπρόθεσμες προθέσεις , οδηγούμαστε στην κόλαση της αδράνειας , ενώ ο λαός ΠΟΔΟΠΑΤΙΕΤΑΙ και ΣΤΙΒΕΤΑΙ όσο ποτέ;




ΥΓ     Εν ολίγοις, αγαπητέ Παναγιώτη Κουρουπλή, στη διάρκεια ενός πυγμαχικού αγώνα, δεν έχει νόημα να συμβουλεύεις τον δικό σου πυγμάχο να παίρνει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να νικήσει μακροπροθέσμως…..Νόημα έχουν μόνο οι μπουνιές !






Όλο το κείμενο του Κουρουπλή στην ΑΥΓΗ
 http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=640854



Και μια άποψη του γράφοντος :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου