ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Οι απεργίες των «άλλων» και οι ταξιτζήδες



Υπάρχουν πάντοτε λόγοι εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων «των άλλων». Οι κινητοποιήσεις των δασκάλων δημιουργούν προβλήματα στους γονείς και στην πρόοδο των παιδιών, οι απεργίες των συνεργείων καθαριότητας σωρεύουν σκουπίδια και εκθέτουν το κοινό στον κίνδυνο μολύνσεων, οι απεργίες στο μετρό προκαλούν ταλαιπωρίες στους εργαζόμενους, οι απεργίες στο χώρο της Πολιτικής Αεροπορίας φέρνουν  καθυστερήσεις  ή ματαιώσεις πτήσεων, οι κινητοποιήσεις των δασικών αυξάνουν τον κίνδυνο  καταστροφής των δασών.
 Οι «απεργίες των άλλων» είναι  ενοχλητικές, ιδιαίτερα γι αυτούς που  παραγνωρίζουν  ότι οι απεργοί δεν έχουν άλλο όπλο  από την απεργία… Είναι ακόμη ενοχλητικές σε κάποιους  «ενδιάμεσους»,  που υποστηρίζουν  τις απεργίες σε άσχετους και ανώδυνους χρόνους : Φερ’ ειπείν  χειμώνα για την πολιτική αεροπορία ,  τους δασοπυροσβέστες και τους ναυτεργάτες, ή  καλοκαίρι για τους εκπαιδευτικούς…..

Οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν, προκαλούν οπωσδήποτε τη δυσφορία  κάποιων  κοινωνικών ομάδων. Και όμως,  αυτές  οι τελευταίες δεν είναι δύσκολο να μπουν στη θέση  των ταξιτζήδων :  οι οποίοι  απειλούνται όχι απλά και μόνο με  μείωση εισοδήματος, συντάξεων, «εφ άπαξ» παροχών ή οποιουδήποτε παρεμφερούς,  αλλά με την απαλλοτρίωση της περιουσίας τους….
Σήμερα οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της θεμιτής συνδικαλιστικής δράσης, που μπορεί κατά περίπτωση να είναι : ματαίωση δρομολογίων μετρό, πτήσεων, εκπαίδευσης, συλλογής σκουπιδιών .  Όμως  οι της κυβέρνησης  τι κάνουν; Απλούστατα, παρά τη συνταγματική επιταγή της προστασίας της περιουσίας, παρά τον ζήλο τους για την  περιφρούρηση της περιουσίας των τραπεζών, επιτίθενται σε μια κοινωνική ομάδα που κρίνουν πως είναι του χεριού τους.

Παρανομίαν έδωσες, παρανομίαν θα λάβεις.  Στον πόλεμο δεν ανταλλάσσουν επιχειρήματα, αλλά σφαίρες. Και η  κυβέρνηση έχει ξεκινήσει  πόλεμο εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.

Σε ένα από τα κανάλια ακούω τον Δημήτρη Παπαδημούλη να  καλεί τον Πρωθυπουργό να ξαναβάλει το σχέδιο Ρέπα ως βάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κράτους και ταξιτζήδων. Και ταυτόχρονα να υποστηρίζει ότι αυτή η απλή κίνηση  αρκεί για το ξεπέρασμα του προβλήματος στη καρδιά της τουριστικής περιόδου…Όμως εδώ συμβαίνουν δύο πράγματα : Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από τον Ραγκούση. Δεύτερον και σημαντικότερον, ό,τι και να συμβεί, ο Πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει τη μετα-πρωθυπουργική του σταδιοδρομία. Οπότε  δεν δίνει δεκάρα για το αν το ΠΑΣΟΚ βυθιστεί  εκλογικά κάτω και από το 20%. Αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει, είναι να θεωρηθεί στο μέλλον ως «ευδοκίμως  αφυπηρετήσας » από τη Νέα Τάξη.

Α, και κάτι άλλο τελευταίο, από το σημερινό  ΒΗΜΑ :  
«Με αφορμή την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ιδιοκτητών ταξί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός που καθημερινά γίνεται μάρτυρας μιας διαρκούς κλιμακούμενης αντιπαράθεσης και υφίσταται τις επιπτώσεις αυτής της διαφωνίας μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και ιδιοκτητών ταξί, απαιτεί να γνωρίζει επακριβώς τους πραγματικούς και ουσιαστικούς λόγους της διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών….»

Κατά καιρούς ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει εμφανιστεί ως διεισδυτικός αναλυτής διεθνών και εσωτερικών υποθέσεων, π.χ. για τον Στρως Καν, για το  ρόλο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην επιλογή του ηγεμονικού πολιτικού προσωπικού της χώρας μας, για τη Ζήμενς κλπ.  Και τώρα "δεν γνωρίζει επακριβώς τους πραγματικούς και ουσιαστικούς λόγους της διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών» !
Αλήθεια, ποιόν νομίζει ότι κοροϊδεύει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου