ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

O ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ


 



Ενας Ταλιμπάν που τρέχει στην έρημο για να σωθεί από τούς Αμερικανούς, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει νερό. Ξαφνικά βλέπει στο βάθος κάτι σαν ανθρώπινη φιγούρα και με αναπτερωμένο το ηθικό τρέχει προς τα εκεί. Φτάνοντας βρίσκει έναν γέρο Εβραίο που πουλάει γραβάτες.
Τον ρωτάει ο Ταλιμπάν:
- Μήπως έχεις νερό;
- Όχι, τού λέει ο Εβραίος, όμως, μήπως θες να αγοράσεις μία γραβάτα; Λόγω εκπτώσεων κοστίζει μόνο25 ευρώ…..
- Είσαι μ@λ@κ@ς, τού απαντάει ο Ταλιμπάν. Εγώ ψάχνω για νερό για να επιζήσω και εσύ θες να μού πουλήσεις μια γραβάτα και μάλιστα σε εξωφρενική τιμή; Κανονικά έπρεπε να σε «καθαρίσω» ηλίθιε, αλλά έχε χάρη που δεν έχω χρόνο….
.
- Σαν καλός Εβραίος θα σου δείξω την ανωτερότητα μου παρ' όλο που με μισείς και θες και να με σκοτώσεις, τού απαντά ο άλλος. Σε δύο χιλιόμετρα από εδώ υπάρχει μία ταβέρνα που έχει όσο κρύο νερό θες και μάλιστα τσάμπα. Αυτό, για να ξέρεις τί άνθρωποι είμαστε εμείς οι Εβραίοι….
.
Βρίζοντας ο Ταλιμπάν, τρέχει προς την κατεύθυνση που τού είπε ο Εβραίος. Μία ώρα αργότερα,...
επιστρέφει σχεδόν πεθαμένος και  του λέει :

«Ο κωλοαδελφός σου δεν με αφήνει να μπω στο μαγαζί του χωρίς γραβάτα!».






YΓ ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ
Τα ανέκδοτα και η διακωμώδηση γενικότερα, έχουν να κάνουν με υπαρκτές καταστάσεις ή προκαταλήψεις. Δεν είναι αθώα, αλλά δεν μπορεί κανείς να τα παίρνει τόσο στα σοβαρά ώστε να τα κάνει αιτία μίσους….
  Όσοι βιαστούν να χαρακτηρίσουν το παραπάνω ανέκδοτο ως αντιεβραϊκό, ας σκεφθούν (πρώτον) τον εμπορικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου λαού  και(δεύτερον) τα απείρως επιθετικότερα ανέκδοτα που έχουν κυκλοφορήσει εναντίον Ποντίων, Λαρισαίων, Καρδιτσιωτών κλπ. Για την ιστορία πάντως , αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά από τα κυκλοφορούντα ανέκδοτα είναι «διεθνούς εμβέλειας», όπως π.χ. τα (αντι)ποντιακά, πολλά από τα οποία  προέρχονταν  από αντίστοιχες ιστορίες που κυκλοφορούσαν  οι Γάλλοι εναντίον των Βέλγων…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου