ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ



Σε αυτή τη χώρα, οι «καλοθελητές» που  συμβουλεύουν τους πολιτικούς  για το πώς να  κυριαρχούν ή έστω  να επιπλέουν,  πλεονεκτούν συντριπτικά έναντι αυτών που τους συμβουλεύουν   για το πώς  μπορούν να παράγουν πολιτικό έργο… Στη περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά, οι συμβουλές  διαφόρων αφορούν   τη  σκιαγράφηση  μιας  «συνταγής επιτυχίας» με  την παθητική προσαρμογή και διεκπεραίωση των βουλήσεων της Τρόϊκας.  Αφορούν τη   μεθοδολογία  περί μελλοντικής πρωθυπουργοποίησης  του Μεσσήνιου πολιτικού,  όχι όμως τη    παραγωγή  πολιτικού έργου. ..

Παίρνω σαν πρόχειρο  παράδειγμα τον κ. Γιώργο Κύρτσο, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας  ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει περιέλθει σε επικίνδυνη ευρωπαϊκή απομόνωση »(Free Sunday,3.7.2011). Και άλλοι ακόμη,   πάσχοντες από Μανδραβελισμό  ή κρυπτονεοφιλελεύθεροι  «σοσιαλιστικών αρχών» ή αριστεροδεξιοί που συστηματικά αναθέτουν την  εκπροσώπησή τους σε υποστηρικτές του Μνημονίου, καταγγέλλουν ή/και  συμβουλεύουν τον κ. Σαμαρά να γίνει «συναινετικός» και να παρατήσει τις ουτοπίες περί  επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους. « Ανεπαισθήτως»,  τον συμβουλεύουν να προτιμήσει τη θέση του «Αρχιλογιστή» από τη λειτουργία ενός μαχόμενου ηγέτη, που αντιμετωπίζει ρίσκα αλλά εν πάση περιπτώσει οδηγεί τη χώρα του κάπου….

Πολλοί  μιλάνε για την διαγραφή του χρέους ως την πλέον «προωθημένη»  λύση. Κάνουν λάθος βέβαια, γιατί η πλέον «προωθημένη» λύση έγκειται στην      «διαγραφή του χρέους  ΣΥΝ τη χορήγηση ισχυρής δωρεάν  βοήθειας» στις οικονομίες που βόγκηξαν και λεηλατήθηκαν από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο !  Αυτό προφανώς είναι  παραπάνω από ένα απλό ξεχρέωμα !
Αλλά η πολιτική δεν είναι πολιτική   στον κόσμο των πλατωνικών ιδεών. Ο σημερινός κόσμος είναι αυτός που είναι  και η ιδεολογική πλειοδοσία έχει νόημα μόνο ως παρέμβαση που πηγαίνει τα πράγματα  πιο πέρα  μέσα στον τρέχοντα χωροχρόνο….Η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι η μόνη  ρεαλιστική και δημοκρατική λύση, που μπορεί να συσπειρώσει  τεράστιες, εγχώριες  και ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Έργο της ευρείας Αριστεράς –  εννοώ έργο, και όχι απλή συνταγή επιτυχίας στις επόμενες εκλογές ! – είναι να «σπρώξει»  αυτή την επαναδιαπραγμάτευση και να την κάνει όσο γίνεται  πιο συνολική και   περιεκτική , με τις γερμανικές αποζημιώσεις, τα στραβά υποβρύχια,  τα διαφυγόντα κέρδη της  χώρας μας από την υπόθεση Siemens και όλα τα κομφόρ…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου