ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αναψυκτήριο Προφήτη Ηλία, πρώτο τραπέζι πίστα….



Δεν θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι ένας τέτοιος χλοερός τόπος, με το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπέδιου ορατό και την Αθήνα  «πιάτο», θα μπορούσε να κλείσει και να χαθεί σαν  χώρος  αναψυχής για  τους πολίτες….Έχοντας δίπλα το δάσος, είχε αποτελέσει κατάκτηση για τους Ηλιουπολίτες, παλιότερους και νεώτερους. Η μνημονιακή μιζέρια μέσω του Καλλικράτη «κατάφερε» ένα  ακόμη   πλήγμα  στην ποιότητα ζωής του προαστίου, όμως μια ομάδα ανέργων είχε διαφορετική άποψη και αποφάσισε να αντιδράσει . Αποτέλεσμα ήταν η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου και ένα γενικό κάλεσμα για να προτιμήσουμε  τους ντάκους και τις ποικιλίες του, υπό το νέο καθεστώς (για να μην πούμε «νέα διεύθυνση»)…..

Είπαν σε ανακοίνωσή τους οι «ΑΝΕΡΓΟΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ» :
«Μετά τη διακοπή λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης ¨Ευώνυμος ΑΕ¨, η οποία ήρθε σαν αποτέλεσμα αφενός της πολιτικής στραγγαλισμού της Τ.Α. με την προβιά του ¨Καλλικράτη¨ και αφετέρου της μνημονιακής πολιτικής που έχουν επιβάλει το ΔΝΤ η Ε.Ε. και οι εδώ συνοδοιπόροι τους, μια σειρά από δημοτικές εγκαταστάσεις - στολίδια για την πόλη και τους πολίτες της - αφέθηκαν στην τύχη τους, αφού πρώτα πετάχτηκαν στο δρόμο οι εργαζόμενοι οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για μήνες.
Διαφωνώντας με τη λογική αφενός της ιδιωτικοποίησης αυτών των εγκαταστάσεων και αφετέρου της εγκατάλειψης και ερήμωσής τους, σε μια εποχή που το πρόβλημα της ανεργίας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και το πρόβλημα της πείνας έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του, μια ομάδα ανέργων από την Ηλιούπολη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο άνοιγμα από τις 21/7 και τη λειτουργία του αναψυκτηρίου του Προφήτη Ηλία, δείχνοντας με αυτή μας την πράξη τον τρόπο, έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς, για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Με το μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό στο περιβάλλον, απαλλαγμένη από χημικά και επικίνδυνες ουσίες διατροφή και χαμηλές τιμές στους συμπολίτες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, θα επιδιώξουμε το εγχείρημά μας αυτό, να γίνει παράδειγμα προς μίμηση από ανάλογες πρωτοβουλίες εντός και εκτός της πόλης μας.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου