ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΟΖΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ……..


Αυτή η υπόθεση με το  αέριο όζον(τριατομικό οξυγόνο) που πλεονάζει στην αθηναϊκή ατμόσφαιρα  και  δημιουργεί προβλήματα υγείας, με βάζει σε  σκέψεις : Σε σκέψεις όσον αφορά την καταλληλότητα ενός πράγματος, που τελικά  κρίνεται από το κατά πόσο είναι στην σωστή  θέση…Για να γίνω πιο σαφής, μας παραπέμπω στο Όζον του γιατρού ΑΝΔΡΕΑ  ΦΙΚΙΩΡΗ (αυτού  του μεγάλου showman της ελληνικής τηλεόρασης….)  που ανακατεμένο με νερό μέσα στα ποτήρια μας , εγγυάται τη θεραπεία διαφόρων  νόσων και μ@λ@κιών, ενώ στην στρατόσφαιρα   είναι αποδεδειγμένα  πολύτιμο, γιατί αναχαιτίζει την υπεριώδη ακτινοβολία….. Το ίδιο τώρα το Όζον στην ατμόσφαιρα των πόλεων , είναι  άκρως προβληματικό,  σε βαθμό ώστε να προκαλεί συναγερμούς και μέτρα  από τη πλευρά της Πολιτείας. Αντιγράφω από το PREZA TV http://prezatv.blogspot.com/2011/07/blog-post_7233.html        την έντονη παρουσία του όζοντος (17.7.2011) στην εγγύς ατμόσφαιρα  - στο σταθμό της Νέας Σμύρνης, στα Λιόσια, στο Περιστέρι, στους Θρακομακεδόνες. Αποτέλεσμα: Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  να προειδοποιεί,
 «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα".
Το όζον στο ποτήρι κάνει καλό, στην  εγγύς ατμόσφαιρα κακό…Χμ, η υπόθεση κάτι θυμίζει….Ανακαλώ λοιπόν ένα άρθρο μου «Η ενεργός ζήτηση και οι κακοφωνίξ του νεοφιλελευθερισμού»      , που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2009  στον δικτυακό  τόπο της «Προοδευτικής πολιτικής» (http://www.ppol.gr/cm/index.php? ) . Έγραφα τότε :


« Φανταστείτε ότι ο γιατρός σας δίνει μια ενδοφλέβια ένεση για να αντιμετωπίσετε κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Εσείς όμως σπάτε την αμπούλα της ένεσης, την χύνετε σε ένα ποτήρι νερό, ανακατεύετε και πίνετε το διάλυμα... Ή φανταστείτε ότι έχετε ένα οφθαλμολογικό πρόβλημα και σας έχει χορηγηθεί κάποιο κολλύριο, το οποίο εσείς «καταναλώνετε» με το κουτάλι (!), αφού προηγουμένως το αναμίξετε με ψαρόσουπα...

Ποιο είναι το δίδαγμα και των δύο αυτών περιπτώσεων; Προφανώς το ότι σε περίπτωση ασθένειας, δεν αρκεί να εισαχθεί κάποιο φάρμακο γενικώς και αορίστως στον οργανισμό, αλλά πρέπει να εισαχθεί στην κατάλληλη δίοδο... Κάπως ανάλογα και οι παρεμβάσεις πολλών κυβερνήσεων στη τρέχουσα συγκυρία, δείχνουν να αγνοούν την αναγκαιότητα εισαγωγής «ενεργού ζήτησης» στην οικονομία από την κατάλληλη δίοδο!

Ενώ το πρώτο ζητούμενο είναι η ενίσχυση της λαϊκής

 κατανάλωσης με στόχο την ανάσχεση της υφεσιακής

 χιονοστιβάδας, υπάρχουν κυβερνητικοί παράγοντες

που ασχολούνται πρωτίστως με τη σωτηρία των

 κεφαλαιοκρατικών «ρετιρέ»…….


Αυτά λοιπόν έγραφα τότε, για να το παίξω κι εγώ δικαιωμένος, όπως εσχάτως συνηθίζει και «η κουτσή Μαρία» ….Σήμερα ισχύει το ίδιο όπως και τότε, πριν δυόμισι χρόνια : Δηλαδή ότι η  πολιτική της σωτηρίας  για τις τράπεζες και  της λιτότητας για το λαό, δεν είναι απλώς μια τυπική νεοφιλελεύθερη, ταξική πολιτική :  Επί πλέον είναι μια πολιτική α-νόητη, που υπονομεύει την οικονομία και  οδηγεί σε  σπειροειδή και αυτοτροφοδοτούμενη ύφεση.  Είναι μια πολιτική που διοχετεύει τα δισεκατομμύρια  σε λάθος δίοδο, γι αυτό και «σώζει» όσο το όζον   στην ατμόσφαιρα των πόλεων ή το οφθαλμολογικό κολλύριο, που αναμιγνύεται και  καταναλώνεται με τη σούπα….  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου