ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ»

 
Με επιστολή του προς τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε  παραίτηση από το αυτοκίνητό του και από μια σειρά απολαβών.
“Πριν από ένα μήνα έθεσα ένα πλαίσιο λελογισμένης περιστολής των βουλευτικών προνομίων ως ελάχιστη απάντηση του Κοινοβουλίου στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει την χώρα μας.
Παρόλα αυτά το Κοινοβούλιο δεν φαίνεται διατεθειμένο να πάρει πραγματικά τολμηρές αποφάσεις που θα στείλουν ένα ξεκάθαρο θετικό μήνυμα στην κοινωνία. Τα μισόλογα και οι ψίθυροι το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
Πιστεύω ότι έχει φτάσει η στιγμή να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Προσωπικά δεν μου αρκεί να κρύβομαι πίσω από την κατάθεση προτάσεων που ενδεχομένως να μη γίνουν ποτέ αποδεκτές και να μείνουν στη θεωρία. Για το λόγο αυτό, με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής τον ενημέρωσα ότι από σήμερα:
-Επιστρέφω το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και
-Παραιτούμαι όλων των απολαβών μου από συμμετοχή μου σε Επιτροπές
Πέραν αυτών, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε το σύνολό των προτάσεων που κατέθεσα να μπουν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και να αποκτήσουν πρακτικό περιεχόμενο”.
ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ :
Πολλά μπορεί να πει κανείς για τη συμπεριφορά των πολιτικών, για το «θέαμα» που  παράγουν χωρίς να διαφοροποιούνται ουσιαστικά. Για τη χρήση  των «εξωτερικεύσεών»  τους προκειμένου να προωθήσουν την εικόνα του «αδιάφθορου», του «αλληλέγγυου», του «ευαίσθητου» κλπ. Πολλά επίσης μπορεί να πει κανείς για την αναποτελεσματικότητα της «βουλευτικής λιτότητας» και για τις καταστροφικές συνέπειες της «άλλης», «μαζικής λιτότητας», που επιβάλλεται στο λαό, που διαλύει τη χώρα, «αυτοκτονεί» ανθρώπους και στέλνει τα καλύτερα παιδιά  στη μετανάστευση .……
Όμως αυτός ο τίτλος που χρησιμοποιεί ο   http://ecoleft.wordpress.com/2011/07/12/%ce%b7
για την κίνηση του Κ. Μητσοτάκη (ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ…) δεν καταπίνεται με τίποτε, μου στέκεται στο λαιμό…
Υπενθυμίζω ότι τον Μάϊο αυτής της χρονιάς, στο πανελλήνιο συνέδριο των ατόμων με ειδικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη, είχα σημειώσει την περίπτωση του Φίλιππου Πετσάλνικου που είχε προσκληθεί και αντί μιας τυπικής προσφώνησης  («σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό αλλά για  τους Χ ή Ψ λόγους δεν μπόρεσα να παραστώ» και τα λοιπά, και τα λοιπά…) προτίμησε να στείλει τρία ωραία χιλιαρικάκια για να ενισχύσει το συγκεκριμένο κοινωνικό χώρο(ανάρτηση 9.5.2011)…Ανάλογη ήταν και η συμπεριφορά του ΛΑΟΣ πριν κάμποσο καιρό, που διέθεσε ένα μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων  για κάποιο σκοπό κοινωνικής σημασίας – για να μην πω τη περίπτωση του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, που τη γνωρίζω από πρώτο χέρι, για την «απλοχεριά» με την οποία ενίσχυσε το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ στη  φάση μιας μεγάλης,  προσωπικής  του απώλειας…
Απέναντι σε όλες αυτές τις συμπεριφορές μπορεί κανείς να έχει αντιρρήσεις και ενστάσεις, μπορεί να δείχνει την περιορισμένη ή απειροελάχιστη  σημασία τους για την αξιολόγηση μιας γενικότερης πολιτικής, μπορεί να αντιτάσσει άλλες «πιλοτικές» στάσεις ζωής που πλειοδοτούν και υπερβαίνουν τις  συμπεριφορές  των «επάνω». Πολλά μπορεί να πει ή/και να κάνει,  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΙΣ «ΠΡΟΓΚΑΕΙ» ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΚΟΜΨΟ  ΤΡΟΠΟ…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου