ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

H διακήρυξη των 32 : Σιγά τα ωά…






32 διανοούμενοι μεταξύ των οποίων η Δημουλά, ο Σαββόπουλος, ο Δοξιάδης κλπ., μας καλούν να τολμήσουμε – με μια διακήρυξη που διατυπώνεται σε προστακτική μορφή : «ΤΟΛΜΗΣΤΕ!». Όμως δεν υπάρχει καμιά τόλμη στα γραφόμενά τους….

Επισείουν αορίστως κάποιες απειλές για την ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας : Όμως δεν έχουν να πουν τίποτε για την ανισοτιμία, το ληστρικό και διχαστικό πνεύμα που «εντάσσει» στην Ευρώπη ο νεοφιλελευθερισμός, οι κυρίαρχες ελίτ, οι τοκιστές και σουλατσαδόροι της γηραιάς ηπείρου…
Αναφέρονται στο λαϊκισμό και στην ανευθυνότητα που κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο, νομίζοντας ότι θα μας κάνουν να ψαχνόμαστε, οι ίδιοι αυτοεξαιρούμενοι (αυθεντίας ένεκα !) της υποχρέωσης να δηλώσουν έστω και ένα παράδειγμα επί του θέματος….
Απευθύνονται σε όλο τον πολιτικό κόσμο και τον καλούν (οποία πρωτοτυπία !) να αναλάβει τις ευθύνες του. Κάνουν copy paste τον κυβερνητικό λόγο αναφερόμενοι «στους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, στον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της», καλώντας τους πολίτες, με αυτά και με άλλα κυβερνητικά παρόμοια, « να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή». Και συνεχίζουν με ηθικοπλαστικές παραινέσεις προς πολιτευόμενους, περί αλλαγής νοοτροπίας, περί ηγεσίας ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης, περί ειλικρίνειας κλπ. κλπ. Η έκθεσή τους δεν είναι κακογραμμένη, αλλά ταιριάζει πιο πολύ σε σχολικά περιβάλλοντα….

Δεν έχουν να πουν τίποτε για την κυβέρνηση της υποτέλειας, για τον Ευρωπαϊσμό των αγορών και των Ευρωπαϊσμό των λαών, για τη "φέρουσα ικανότητα" της χώρας στο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Δεν έχουν να πουν τίποτε για τις υποχρεώσεις της άλλης πλευράς, για τη γερμανικής προελεύσεως διαφθορά, τις πολεμικές αποζημιώσεις, τις πολεμικές δαπάνες που επέβαλε στη χώρα η χωρίς αρχές στάση της Ευρώπης στα ελληνοτουρκικά/τουρκοκυπριακά ζητήματα….

Αοριστολογούν , υπεκφεύγουν, υπαινίσσονται πράγματα εναντίον των αντιπολιτευομένων και κάνουν προμόσιον της κυβερνητικής εκδοχής περί εθνικής ομοψυχίας. Είναι σαφές, οι άνθρωποί μας είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης…

Ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης των 32 στο

http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου