ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ….









Ο καθένας εις το είδος του, ο Λουμίδης στους καφέδες, οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) στα αυθαίρετα : Αυτά που απαρτιώνουν την ελληνική φύση, διαμελίζουν τοπία, κάνουν την ασχήμια να φαίνεται σαν λαϊκό αίτημα – κατά πως θα έλεγε για την περίπτωση ο Γιάννης Τσαρούχης… Οι ΟΠ θέτουν το ζήτημα των αυθαιρέτων τονίζοντας την διασύνδεσή τους με μια δανειακή σύμβαση που δεν κυρώθηκε από τη βουλή, με μια Κομισιόν που γράφει την ελληνική ποιότητα ζωής εκεί που δεν λέγεται , με μια επιχείρηση μαζικής νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και των πολεοδομικών αυθαιρεσιών….


Η υπόθεση είναι σημαντική, έστω κι αν κάποιοι «καλοθελητές» πατριώτες επιζητούν να την κλείσουν με τη λογική «ο αυθαιρετών να πληρώνει».Με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου η υπόθεση έρχεται στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι με βάση αόριστα επιχειρήματα και εικασίες αλλά γιατί στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, που υπογράφτηκε το Μάιο του 2010 , προβλέπεται είσπραξη 1,5 δις ευρώ τη διετία 2011-2013 από "κίνητρα για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης".



Οι παραβιάσεις αυτές αφορούν αυθαίρετα κτίσματα ή επεκτάσεις τους, πολεοδομικές παρανομίες και παράνομες αλλαγές χρήσεων γης. Σε καιρούς οξύτατης δημοσιονομικής κρίσης, η Δανειακή Σύμβαση δεν αναφέρει τίποτα για την είσπραξη των αυστηρών προστίμων (αλλά και των κατεδαφίσεων) που προβλέπονταν ήδη από την ελληνική νομοθεσία για όλες αυτές τις περιπτώσεις. Απαιτεί όμως την ψήφιση νόμου για τη νομιμοποίησή τους !



Δηλώνει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος : «Η εμπλοκή της Κομισιόν σε μαζική επιβράβευση εγκλημάτων κατά του περιβάλλοντος και των συλλογικών αγαθών, ουσιαστικά ακυρώνει το θεσμικό της ρόλο ως φρουρού της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Την ίδια ώρα μιλάει για διαφάνεια και επιβάλλει οδυνηρές θυσίες επί δικαίων και αδίκων. Αναρωτιέμαι ποιοι Επίτροποι θα δέχονταν ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο στις δικές τους χώρες. Αν θέλουν δημόσια έσοδα, βεβαίως και να εισπράξουν τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία και που μένουν συνήθως στα χαρτιά: τα χρήματα θα είναι μάλλον περισσότερα από τα έσοδα που προβλέπουν από τη νομιμοποίηση. Δεν έχουν, όμως, κανένα δικαίωμα να καταστρέψουν τη χώρα και για τις επόμενες γενιές, παγιώνοντας τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος. Για να ανασάνει η Ελλάδα, πρέπει να πάψει να πληρώνει την πελατειακή διαπλοκή και τα ρουσφέτια του πολιτικού συστήματος».




ΥΓ. Εν όψει, έργο του ζωγράφου Δημήτρη Α. Σεβαστάκη. Εγώ διαβλέπω σ' αυτό έναν υπαινιγμό, για μια χώρα όπου κατεδαφίζονται τα διατηρητέα και διατηρούνται τα κατεδαφιστέα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου