ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Οι ΑΠΕ θα κατακτήσουν τον κόσμο το 2050….





Πολλές από τις προβλέψεις δεν διατυπώνονται με ανευθυνότητα, αλλά και αυτές πάσχουν γενικά από ένα μειονέκτημα : Ουδείς ασχολείται εκ των υστέρων μαζί τους ! Εννοώ ότι η εκπλήρωση ή μη εκπλήρωσή τους σπανίως απασχολεί τους μεταγενέστερους, οπότε η όλη επικοινωνιακή σημασία των προβλέψεων εξαντλείται συνήθως στην πρώτη περίοδο της διατύπωσής τους….Πόσοι λόγου χάρη ασχολήθηκαν, στη δεκαετία του 2000, με τις απλοϊκές προβλέψεις των υποστηριχτών της πυρηνικής ενέργειας στη δεκαετία του 1950; Πόσοι αξιολογούν τώρα την πορεία των προβλέψεων του Δοξιάδη στη δεκαετία του 1960 για την «Οικουμενούπολη» - μια πόλη εφ’ όλης της επιφάνειας του πλανήτη; Πόσοι αναλυτές του 2030 θα ασχοληθούν με το να αξιολογήσουν τις προβλέψεις στο σωτήριο έτος 2011 για τις ΑΠΕ;





Στο βαθμό που οι προβλέψεις προεκτείνουν το παρόν στο μέλλον, τρώνε συνήθως τα μούτρα τους. Εκτός βέβαια αν συνδέονται με κάποιες επιφυλάξεις, όπως λόγου χάρη μια νέα έκθεση που δημοσιεύεται στο αγγλικό Guardian και που υποστηρίζει ότι εφ ‘όσον οι κυβερνήσεις υλοποιήσουν ορισμένες πολιτικές, το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού θα χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έως το 2050….






Στο
http://www.ecotimes.gr/ όπου γίνεται αναφορά στην έκθεση, σημειώνεται το «αρνητικό παράδειγμα» των ΗΠΑ και για την ακρίβεια των Ρεπουμπλικάνων, που απαξιώνουν την επιστήμη του κλίματος και αρνούνται την ανάπτυξη των ΑΠΕ, παρά το γεγονός ότι η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας στον κόσμο….





Η δημοσιευμένη έκθεση στην εφημερίδα Guardian ισχυρίζεται:
· Ότι η επένδυση που θα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου υπολογίζεται από τους επιστήμονες ότι είναι πιθανό να ανέλθει σε περίπου 5 τρισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία και θα φθάσει τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια τη δεκαετία 2021 – 2030.
· Ότι η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα πρέπει να αυξηθεί έως και 20 φορές προκειμένου να αποφευχθούν οι επικίνδυνες συνέπειες της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.
· Ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν των πυρηνικών και του άνθρακα μέχρι το 2050.
· Ότι η ενέργεια των κυμάτων καθώς και η παλιρροϊκή ενέργεια είναι μάλλον απίθανο να συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια παροχή ενέργειας πριν από το 2020.
· Ότι η αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε περίπου το 2% της ηλεκτρικής ενέργειας το 2009 και θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2050.
Πηγή :
http://www.ecotimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου