ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ (1)




Το να τσιτάρεις αυτό που τσιτάρουν κάποιοι άλλοι, ενίοτε δημιουργεί παρεξηγήσεις, για το ποιός ακριβώς είπε τί. Αν εξαιρέσουμε αυτή τη δυσκολία εκεί και οπότε παρουσιάζεται, μπορούμε να πούμε ότι έχει πραγματικά αξία το να αποθησαυρίζεις και να «ανθολογείς» ιδέες από ένα «περιβάλλον» κειμένων , που είναι σχετικά απόμακρα από τις προδιαγραφές αυτού του ιστότοπου….Αμ’ έπος λοιπόν, αμ’ έργον :


Γ. ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ , «Της πρώϊμης νιότης», ποίημα "Ενδοτισμός"

Χωρίς μίσος για το άδικο
Δεν υπάρχει αγάπη
(από ανθολόγηση του Γιάννη Πανούση, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Κοζάνης, τεύχος 155)




ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, συνέντευξη στο ΠΟΝΤΙΚΙ της 4.4.2011
«…… η χειρότερη όψη της κρίσης είναι η εμπέδωση μιας όλο και πιο βαθιάς μελαγχολίας που διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα λόγω της ανυπαρξίας οράματος και ελπίδας για μια καλύτερη ζωή. Ιδιαιτέρως αυτή η κακή ψυχοδιανοητική κατάσταση πλήττει τους νέους μας, που στην πλειονότητά τους, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν ανιχνεύουν μιαν ευνοϊκή προοπτική για το εργασιακό και κοινωνικό τους μέλλον, αλλά, προϊόντος του νεοφιλελεύθερου χρόνου, ακολουθούν όλο και πιο συχνά μορφές παθητικής αντίδρασης ή τη θαλπωρή του μοναχικού δρόμου……»


ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η είδηση : General strike in Brussels
Η απόδοση : Ο Στρατηγός Στραϊκ (αφίχθη)στις Βρυξέλλες


ΝΤΑΝΥ ΑΛΒΕΣ, ποδοσφαιριστής, «Ελευθεροτυπία 29.10.2010,άποψη επί του κριτικού λόγου….
«Εάν ο Πεπ Γκουαρντιόλα (προπονητής) μου πει να πέσω από το 3ο διάζωμα του σταδίου Καμπ Νου, θα σημαίνει πως κάτι καλό υπάρχει εκεί κάτω….»





ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ DINAMI MUSTAFA (Κυψέλη, φειγ βολάν)
«Πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας ανεξάρτητα από το ποια είναι τα προβλήματά σας. Μπορώ να σας βοηθήσω να λύσετε τα δυσκολότερα από αυτά στον μικρότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλον…Μπορώ να κάνω άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους να ερωτευθούν. Επίσης δίνω πανίσχυρο φυλακτό για προστασία. Λύνω σημαντικές δικαστικές υποθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου….»




ΑΦΗΓΗΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Η γυναίκα μου στεκόταν γυμνή μπροστά στον καθρέφτη όταν μου είπε:- Αισθάνομαι χάλια. Δείχνω γριά, χοντρή και άσχημη. Πες μου κάτι θετικό.Και της απάντησα:- Η όρασή σου όμως είναι τέλεια...








ΥΓ. Αυτοκόλλητο κίνησης πολιτών κατά της παράνομης στάθμευσης. Ελάττωμα : Η αξιοποίηση του ονόματος του συμπαθούς τετράποδου για υβριστικές χρήσεις......




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου