ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Από το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com (4.4.2011) μαθαίνουμε ότι οι κάτοικοι των «περιοχών γκέτο» καταγγέλλουν την δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθήνας πως δεν κάνει τίποτα άλλο... πέρα από το να κόβει κλήσεις στα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Και ενώ η ηγεσία της δημοτικής αστυνομίας υπερηφανεύεται πως πάταξε το παραεμπόριο, η αλήθεια είναι πως στέλνει μικτές περιπολίες μόνο στο Σύνταγμα και στην οδό Ερμού. Λένε οι κάτοικοι, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο ιστότοπο:

«….. οι εκδιωχθέντες παράνομοι του κέντρου δημιούργησαν καινούριο παζάρι στην οδό Μαυροματαίων στο πεδίον του Άρεως επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην Πατησίων γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Ο δ/ντής της Δημοτικής Αστυνομίας θα έπρεπε να ντρέπεται για τις όλο περηφάνια συνεντεύξεις που δίνει, γιατί το μόνο που έχει καταφέρει είναι να επιδεινώσει την κατάσταση στην Πατησίων. Κανένα έλεγχο και κανένα ενδιαφέρον δεν έχει. Να σημειώσουμε επίσης πως ουδείς έλεγχος πραγματοποιείται στα παράνομα μαγαζιά των αλλοδαπών, τα οποία παίρνουν άδειες αφειδώς. Λίαν σπανίως σφραγίζεται κάποιο μετά από ένα εκατομμύριο καταγγελίες, για να ξανανοίξει αργότερα………Να επισημάνουμε πως πεζοδρόμια και πλατείες παραμένουν ακόμη υπό κατάληψη παρά τις δεσμεύσεις του Καμίνη πως θα επιδοθούν οι χώροι στους πολίτες. Προς το παρόν Πλατεία Βικτωρίας και πεζοδρόμια πέριξ ΑΣΟΕΕ είναι σε πλήρη κατάληψη από λαθραίους. Θα μας πει κάποιος γιατί εμείς πληρώνουμε δημοτικά τέλη, όταν δεν μπορούμε ούτε να περπατήσουμε;…»


Λέω κι εγώ : Πως είναι δυνατόν να διαδραματίζονται, στον ίδιο χώρο και χρόνο, αφενός μια βαθύτατη , φορολογική και όχι μόνο, διείσδυση στις τσέπες των μικρομεσαίων, ένα παθιασμένο κυνηγητό του ΦΑΠ επί παντός εμπορεύσιμου είδους, και αφετέρου μια προκλητική ανοχή του παραεμπορίου στο κέντρο της πόλης; Πως είναι δυνατόν αυτό το τελευταίο να έχει ξεθαρρέψει τόσο, ώστε να διευρύνει διαρκώς τον κύκλο των εργασιών του και να αυξάνει τον αριθμό και την ποικιλία των πωλουμένων ειδών; Η καταστροφή από το Τσουνάμι στην Ασία του 2004 είχε οδηγήσει στη διατύπωση του όρου «Καπιταλισμός της καταστροφής», που χαρακτήριζε τους καραδοκούντες ή εφορμούντες επιχειρηματίες για την αγορά εκτάσεων, εγκαταστάσεων και πραγμάτων «κοψοχρονιά», με τη συνενοχή κρατικών μηχανισμών…..Στην Ελλάδα το «τσουνάμι» του Μνημονίου, επικουρείται από τη δράση του παραεμπορίου, που ολοκληρώνει το ξεχαρβάλωμα και τη διάλυση του μικρομεσαίου εμπορίου. Οι κερδισμένοι θα είναι οι «μεγάλοι» της αστικής περιφέρειας, που κάποια ημέρα θα κάνουν πανηγυρική εισβολή στο χώρο του κέντρου.





Να η υπόθεση εργασίας : Ξεκινώντας από το λαθρεμπόριο και φτάνοντας στο παραεμπόριο, στον αντιρατσιστή δήμαρχο, στην «απασχολημένη με άλλα» κρατική εξουσία, στους αριστερούς «ανθρωπιστές», στα μεγάλα πολυκαταστήματα της περιφέρειας, στους «χρυσοδάκτυλους» που θέλουν φτηνές αγορές περιουσιακών στοιχείων. Όλοι σε απόσταση μεταξύ τους, σε διακριτούς ρόλους, χωρίς συμπαιγνίες : Παίζοντας όμως στην ίδια ορχήστρα για τον ίδιο «σκοπό»….….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου