ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ «ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑΧΟΙ»




Το να συγκρίνεις έναν ΙΧή που σταθμεύει κάπου παράνομα με τον Παλαιοκώστα(!), το να συγκρίνεις τον Γρηγόρη Λαμπράκη με τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τους παρακρατικούς της Θεσσαλονίκης του 1963 με τους πραγματικά αγανακτισμένους, λεηλατημένους και εξαπατημένους πολίτες του 2011, και ειδικά αυτούς που επιτέθηκαν και γιαούρτωσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στα Καλύβια Αττικής, συνιστά μια απίθανη σοφιστεία. Και όμως, μια τέτοιου τύπου σοφιστεία καταχωρείται στον ιστότοπο της Δημοκρατικής Αριστεράς (http://politicalreviewgr.blogspot.com ) υπό τον τίτλο «Ο φασισμός του όχλου» και με την υπογραφή ενός «μπλογκίστα» αυτοπροσδιοριζόμενου ως «κόκκινη πιπεριά»….

Η επίθεση εναντίον του Θ. Πάγκαλου με γιαούρτι δεν συνιστά βιαιοπραγία, δεν είναι πράξη επικίνδυνη για τη σωματική του ακεραιότητα, δεν είναι τίποτε περισσότερο από «έργω εξύβριση»…Για κάποιους, που αρέσκονται να αντιμετωπίζουν τις διάφορες πράξεις μεμονωμένες και ανεξάρτητα από τη συνάφειά τους, που θέλουν να είναι «Κριτικοί κινηματογράφου» βλέποντας ορισμένες από τις φωτογραφίες που παίζονται στην οθόνη και όχι το ίδιο το φιλμ, το γιαούρτωμα είναι μια συμπεριφορά απαράδεκτη ως μη συνδεόμενη με τίποτε προηγούμενο . Είναι σαν να παρακολουθείς αγώνα μποξ και να καταγγέλλεις τον ένα από τους δύο πυγμάχους που τρώει αλύπητο ξύλο και αντιστέκεται ρίχνοντας και αυτός αραιά και που καμιά σπρωξιά(!), ως ένοχο βιαιοπραγίας !

Ο κύριος που έχει γιαουρτώσει το δημόσιο αίσθημα με την περίφημη φράση «τα φάγαμε όλοι μαζί», που έχει σιγοντάρει απατεώνικες υποσχέσεις («λεφτά υπάρχουν»…) ή απατεώνικα οράματα («Η Δανία του Νότου») και που είναι βαθύτατα συν-ένοχος για οικονομικά μέτρα κατά παράβαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του λαού, πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό για το ότι διασώθηκε με μια απλή αποδοκιμασία με ολίγα στοιχεία εξύβρισης …

Όσον αφορά τους διάφορους «γιαουρτομάχους» που εν μέσω Μνημονίου απαιτούν «καλούς τρόπους» στις πολιτικές συμπεριφορές δείχνοντας την απέχθειά τους για τον «όχλο», θα τους συνιστούσα να μην ευτελίζουν το κόκκινο χρώμα για τις καταπράσινες πιπεριές τους - αν δεν υπήρχαν και κάποιοι έντιμοι «πράσινοι», ιδεολογικά δεμένοι με το χώρο τους και κάθε άλλο παρά ιδεολογικά σαλταδόροι. Είναι αυτοί που πρόσφατα, στο μπλογκ με τίτλο «ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ» και με υπότιτλο
«Γι αυτούς που στο τραίνο της αλλαγής επιλέγουν να είναι επιβάτες και όχι εισπράκτορες….» καταχώρησαν το κείμενο 105 πολιτών της Πάτρας, κυρίως πανεπιστημιακών. Να μια βασική εκτίμηση των 105:
" Αυτοί που χρόνια τώρα διαχειρίστηκαν την εξουσία σε διάφορα επίπεδα και με την πολιτική τους βύθισαν τη χώρα στην οικονομική κρίση είναι υπεύθυνοι για την αναξιοπιστία και τη διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι προσπαθούν, με τη βοήθεια δυστυχώς κάποιων ΜΜΕ, να περάσουν ενοχές στον μέσο πολίτη, να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και να εμφανίσουν τους εαυτούς τους ως μοναδική και αναντικατάστατη δύναμη «σωτηρίας» της χώρας. Αυτή η διαρκώς κλιμακούμενη εχθρική και εθνικά υπονομευτική συμπεριφορά οδηγεί στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και, με μαθηματική ακρίβεια, σε συμπεριφορές και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας. Η απουσία σχεδιασμού και οράματος, καθώς και η έλλειψη προοπτικής προόδου και ανάπτυξης, δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανέναν από μας. Η σιωπή και η αδράνεια δεν θα οδηγήσουν πουθενά…….»
ΥΓ
Πηγή της φωτογραφίας το διαδικτυο. Κάπως έτσι εμφανίζονται ευτυχισμένοι οι κυβερνητικοί παράγοντες....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου