ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ : ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ


Προσθήκη  εικόνας
............Η μυστική διπλωματία, οι μυστικές διαπραγματεύσεις και κυρίως οι μυστικές συμφωνίες, αποδεικνύουν ότι ο Πρωθυπουργός και το Οικονομικό Επιτελείο συνειδητά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, συνειδητά εξαπάτησαν το ελληνικό κοινοβούλιο, συνειδητά εξαπάτησαν τους Βουλευτές όλων των κομμάτων παρουσιάζοντας ως αναπόφευκτη μια καταστροφική κατάσταση, που οι ίδιοι φρόντισαν να φτάσει στο απροχώρητο, για άγνωστους προς το παρόν λόγους.


Η κυβέρνηση έως τον Μάιο του 2010 και κυρίως στις περίφημες πρώτες 100 μέρες, προσπαθούσε να δημιουργήσει το άλλοθί της απέναντι στον λαό, ισχυριζόμενη ότι προσπαθούσε να εφαρμόσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα, αλλά με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν «υποχρεώθηκε» να ακολουθήσει τον δρόμο της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού. Την ίδια «πετυχημένη» τακτική φαίνεται ότι επιμένει να ακολουθεί η κυβέρνηση καθώς αρνείται να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την πραγματικότητα, για το ποιους εξυπηρετεί και ποιους θίγει η πολιτική που υιοθετεί, ποια επιπρόσθετα μέτρα κοινωνικής χρεοκοπίας έχει συμφωνήσει ότι θα υιοθετήσει σε βάρος του ελληνικού λαού. Δυστυχώς θα έρθουν και άλλα μέτρα με την μορφή του κατεπείγοντος, με την δικαιολογία του αναπόφευκτου, με την επιχειρηματολογία του «εθνικού συμφέροντος» και οι Βουλευτές θα διαχωριστούν και πάλι σε «πατριώτες και μη» ανάλογα με το ποιος υπακούει στις συμφωνίες του Παπανδρέου και του Οικονομικού του Επιτελείου. Οι υπόλοιποι θα αναζητούμε την αλήθεια στους ξένους συνομιλητές του πρωθυπουργού σε συνεντεύξεις που δίνονται κατόπιν εορτής.


Το κλίμα επιβαρύνεται συνεχώς. Η αποσύνθεση της κυβέρνησης είναι ραγδαία και σε λίγες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της, όπως φαίνεται. Τότε πολλοί από τους απολογητές και τους συνοδοιπόρους των «μνημονιακών δυνάμεων» θα σφυρίζουν αδιάφορα παριστάνοντας τους άσχετους με το διαπραχθέν έγκλημα. Δεν θα πρέπει να γίνει έτσι όμως. Πρέπει να θυμόμαστε τον λόγο που άρθρωσαν κάποιοι και την στάση που τήρησαν. Δυστυχώς το βάρος του εγκλήματος εναντίον του λαού είναι τεράστιο για να αποδράσουν κάποιοι με μικρές αμυχές. Φοβάμαι ότι θα ματώσουμε και θα εκπλαγούμε πραγματικά με αυτά που θα έρθουν. Ίσως να είναι και η νέμεση για την τραγική πορεία που ακολούθησε η χώρα τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες…..

Απόσπασμα άρθρου του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» («Είναι φανερό ότι αδίκησα τον Υφυπουργό Οικονομικών…» 10-03-2011 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου