ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

HABEMUS ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα ένα απίθανο κείμενο, που δεν φτάνει μεν στο σημείο να κατηγορεί τον Θεοδωράκη ως πράκτορα εξωγήϊνων δυνάμεων (!), αλλά τον αναγορεύει σε άτυπο αρχηγό του ΚΚΕ και συνεργάτη των Αμερικανών …Έχω τη γνώμη ότι το να είσαι υπέργηρος και ταυτόχρονα απειλητικός – από πολιτική άποψη- στοιχειοθετεί μια μεγάλη επιτυχία : Γιατί απειλητικοί μπορεί να είναι μόνο οι ολοζώντανοι, ενώ αρκετοί «Μεγάλοι» συνηθέστατα συμβολοποιούνται και μετατρέπονται σε αβλαβή εικονίσματα….
Ο Μίκης Θεοδωράκης εξακολουθεί να απειλεί κάποιους εκείθεν αλλά και εντεύθεν – τους τελευταίους όσον αφορά την διαχείριση του «πατριωτικού χώρου» αλλά και του γενικότερου πατριωτικού αισθήματος του Ελληνικού Λαού..Λόγω ακριβώς αυτής της ιδιότητάς του μπορεί να μπαίνει στο στόχαστρο επιθέσεων, που είναι δυνατό να περιλαμβάνουν πληθώρα μέσων. Στα οποία μέσα εντάσσονται καμιά φορά και οι φιλοφρονήσεις ή και οι αγιοποιήσεις….


Σε μια ανάρτηση αυτού του ιστότοπου υπό τον τίτλο «Ο Θεοδωράκης ως Σπίθας και ο Σεϊτάν Αλαμάν» (5.12.2010) είχα αναφερθεί στην πολιτική «υπερκινητικότητα» του καλλιτέχνη και στην σχετική στόμωσή του από τις κατεστημένες δυνάμεις πέρυσι, τέτοιο καιρό περίπου, όταν ο Ερντογκάν επισκέφθηκε την Αθήνα και ο Θεοδωράκης φωτογραφήθηκε μεταξύ των δυο ηγετών…. Πρόσφατα, ενώ ο συνθέτης διακηρύσσει την απείθεια ως μέσο πολιτικής πάλης και σαν τέτοιος θα έπρεπε στη συγκεκριμένη συγκυρία να είναι κατακριτέος ή «αποσιωπήσιμος» από τους κυβερνητικούς παράγοντες, παρατηρήθηκε ένας πραγματικός ποταμός φιλοφρονήσεων προς τη μεριά του . Ο ποταμός αυτός πήγαζε από μια οιονεί κυβερνητική εφημερίδα, την «Καθημερινή», που είχε τρεις ολοσέλιδες αναφορές στο πρόσωπο του διάσημου μουσικοσυνθέτη στο φύλλο της 30.1.2011 και ένα ολόκληρο ένθετο αφιέρωμα στο φύλλο της 6.2.2011…..


«Τι τρέχει; Έγινε κατολίσθηση κι έπεσε κανας βράχος;», θα διερωτάτο ο Σαββόπουλος…Μήπως κάποιοι υπολογίζουν ότι ο Θεοδωράκης είναι ευάλωτος στις επιθέσεις «αγιοποίησης», και σπεύδουν με τον συγκεκριμένο τρόπο να προλάβουν το μεγαλύτερο κακό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου