ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ DELENDA EST




Στην εποχή του Μνημονίου το ΔΕΝ και όλα τα συναρτημένα μαζί του (ΔΕΝ πληρώνω, ΔΕΝ "μασάω", ΔΕΝ σας ακολουθώ, ΔΕΝ σας νομιμοποιώ, ΔΕΝ εκπροσωπείτε το λαό, ΔΕΝ πάτε στο διάολο; ) προκαλεί σοβαρότατες συζητήσεις … Χαρακτηριστική ήταν η εκδήλωση για την «αντίδραση του 'ΔΕΝ' στην εποχή του ΔΝΤ», σε εκδήλωση που συντόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ, Θ.Σχινάς.


Από την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη ανθολογώ την άποψή του για το ότι «η αντίσταση στις αυξήσεις των τιμών και η μάχη για την ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες υποδομές δεν είναι μια ακόμη εθνική ιδιομορφία, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου κομματικού δακτύλου ούτε έργο κάποιων ''τζαμπατζήδων''.
Ο καθηγητής της Εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης, τόνισε ότι «τα συμπτώματα του τύπου "Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω" κακώς ερμηνεύονται ως πρακτική τζαμπατζήδων. Στην πραγματικότητα, αρνούνται τη νομιμοποίηση αυτών που νομοθετούν. Δεν αναγνωρίζουν στο (διε)φθαρμένο παρελθόν να ορίζει τους κανόνες για το μέλλον. Η αποχή στις εκλογές και η αποχή στην καταβολή χαρατσιών σημαίνουν απλώς "δεν σας θέλουμε πια"»

Η δημοσιογράφος Σίλα Αλεξίου θύμησε τον Όσκαρ Γουάϊλντ και την απόφανσή του ότι σε τέτοιες περιόδους η ανυπακοή είναι πρωταρχική αρετή του ανθρώπου...Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θεόδ. Σχινάς, επεσήμανε : «Η «λογική της τιμωρίας», ο φόβος της χρεοκοπίας και η «υποχρεωτική ευθύνη όλων μας» έχουν αρχίσει πια να χάνουν την ισχύ τους ως επιχειρήματα για να συναινέσουμε χωρίς καμία αντίδραση στον αναγκαστικό «σωφρονισμό» μας μέσω του Μνημονίου»…


Όσον αφορά τον ηθοποιό και ομιλητή Δημήτρη Πιατά, με το μεγάλο κωμικό ταλέντο που κατοικοεδρεύει σε μια μοναδική κωμική φυσιογνωμία, αυτός συνέδεσε την αντίδραση του «ΔΕΝ…» με τον Δικαιόπολι, το κεντρικό πρόσωπο της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Αχαρνής». Ο Δικαιόπολις είναι ένας απλός Αθηναίος, αντιπροσωπευτικός τύπος του φιλήσυχου, έντιμου πολίτη , που επιθυμεί την ειρήνη και αγανακτεί με τις πολιτικές ραδιουργίες και τους δημαγωγούς που θεωρεί υπεύθυνους για τον πόλεμο. Είπε ο Πιατάς : «Ο Δικαιόπολις υπάρχει σήμερα, μια εκδοχή του είναι οι σημερινοί blogger οι οποίοι φτιάχνουν ο καθένας το δικό τους κράτος έξω από τα πλέγματα της εξουσίας και μέσα από τη δράση τους μπορούν να ρίξουν τον κάθε Μουμπάρακ»….
Καλή η χρήση του ελληνικού παραδείγματος από τον Πιατά, αλλά ακόμη καλύτερη είναι η χρήση του ρωμαϊκού παραδείγματος, σε μια τουλάχιστον περίπτωση : Είναι η περίπτωση του Κάτονα, που έγινε διάσημος για την πολιτική του εμμονή στην αντιμετώπιση ενός αντιπάλου της Ρώμης, βάζοντας ως αφετηρία όλων των λόγων του στη Σύγκλητο τη φράση : « PRAETEREA CENSEO CARTHAGO DELENDA EST» - πρωτίστως πιστεύω ότι η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί…


Σήμερα οι πολιτικοί όλου του πολιτικού φάσματος και μιας κάποιας τσίπας, εντός και εκτός της παράταξης από την οποία προήλθε η σημερινή κυβέρνηση, όπως επίσης και όλοι οι «διαμορφωτές γνώμης», διανοούμενοι, καλλιτέχνες, επώνυμοι, ακτιβιστές σε όλα τα πεδία, καλούνται να δείξουν την ίδια εμμονή και να αξιώσουν σταθερά και αμετακίνητα την παραίτηση των υποτακτικών του Μνημονίου….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου