ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΑΡΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΣΚΟΥΡΙΕΣ,ΛΑΡΚΟ







Σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας , Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας , Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας του Πολίτη (και δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι….) οι μεταλλουργικές σκουριές του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας, θα συνεχίσουν μέχρι το 2012 να απορρίπτονται στον Βόρειο Ευβοϊκό ….
Δεν ξέρω αν οι τρεις Υπουργοί αποφάσισαν να προβούν σε ένα SLOW TRACK της ρύπανσης, σε αντίθεση με τις FAST TRACK επενδύσεις - ούτως ειπείν «αρπαχτές», για να εισάγουμε και το σεξουαλικό στοιχείο στην υπόθεση….
Πάντως το ντουέτο Δημαρά-Οικονόμου που εκπροσωπεί την «Ένωση Ανεξάρτητων Πολιτών» (ΕΝ.ΑΠ) προχώρησε στην εξής κοινοβουλευτική ερώτηση :


Κύριοι Υπουργοί,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορούμαστε το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την απόρριψη των μεταλλουργικών σκουριών του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου αποφασίσατε να παρατείνετε την άδεια απόρριψης τους στον θαλάσσιο χώρο του Βόρειου Ευβοϊκού. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κατάλληλος χερσαίος χώρος για την απόρριψη της σκουριάς, δεν σημαίνει ότι οδηγούμαστε στην απόφαση παράτασης της ρύπανσης του θαλασσίου χώρου, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι η απόρριψη πραγματοποιείται σε χώρους όπου αναπτύσσονται ιχθυοκαλλιέργειες, τα παραγόμενα προϊόντα των οποίων διατίθενται στην αγορά. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μάλιστα φέρεται να υποστηρίζει ότι για την μη χρήση χερσαίου χώρου απόρριψης της μεταλλευτικής σκουριάς ευθύνονται οι κάτοικοι (!) που αντιδρούν στην χρήση της θέσης «Κορυφή Κοκκίνη» καθώς και το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ (!!) που ακύρωσε την περιβαλλοντική αδειοδότηση για την συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Λοκρών καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι «Καταφύγιο Άγριας Ζωής». Η ΛΑΡΚΟ σύμφωνα με το ίδιο Υπουργείο κρίθηκε ότι δεν πληροί κανέναν περιβαλλοντικό όρο στην λειτουργία της κατόπιν ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) σε ένα πόρισμα κόλαφο 35 σελίδων, γεγονός που σύμφωνα με την Ειδική Γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας επρόκειτο να επιφέρει πρόστιμο και αυστηρό χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσής της. Η πρόσφατη Κοινή Υπουργική σας Απόφαση λειτουργεί ως συγχωροχάρτι για την μη συμμόρφωση της εταιρείας στους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας της. Οι κάτοικοι τους οποίους το Υπουργείο κατηγορεί για την συνέχιση της θαλάσσιας ρύπανσης έχουν καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος απόρριψης της σκουριάς προτείνοντας μεταξύ άλλων την αξιοποίηση της σκουριάς σε δομικά έργα , ασφαλτομείγματα κλπ και εάν αυτό δεν επαρκεί ή δεν είναι δυνατό, να απορριφθεί στα μεταλλεία του Αϊ-Γιάννη και γενικότερα σε χώρους εξόρυξης……»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου